Aktualijos, Įvairūs

Gyventojus pasieks parama maisto produktais

Loreta EŽERSKYTĖ

Rugpjūčio 12-ąją į Ukmergėje esantį sandėlį iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) pristatyti maisto produktai, skirti nepasiturintiems rajono gyventojams. Šį mėnesį jie bus išdalinti 2 878 gavėjams, gyvenantiems tiek mieste, tiek kaimo vietovėse.

Tai jau ketvirtasis šių metų EPLSAF maisto paketų dalinimas, kurį organizuoja rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius. Ukmergės mieste šį darbą atlieka Nestacionarių socialinių paslaugų centras, kaimo vietovėse – seniūnijos.
Paramos maisto produktais klausimais darbo dienomis telefonu, elektroniniu paštu ar atvykus į gyvenamosios vietos seniūniją ar Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą informaciją ir konsultacijas teikia ten dirbantys specialistai.
Kaip ir dalijant davinius balandžio bei birželio mėnesiais, kai buvo paskelbtas karantinas, ir dabar bus laikomasi saugaus atstumo, vengiama tiesioginio kontakto. Maisto produktai bus dedami ne į gavėjų atsineštus krepšius, o į specialiai tam skirtus atskirus maišus, kuriuos pristatė paramos tiekėjai.
Rugpjūčio mėnesio maisto produktų krepšelį sudaro aštuoni maisto produktai: po vienetą grikių kruopų, greito paruošimo avižų košės, aliejaus, vištienos konservų, konservuotos daržovių sriubos, konservuotų pupelių, avižinių sausainių ir saldinto sutirštinto pieno.

Kaip skelbia rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius, teisę gauti paramą maisto produktais ir higienos prekėmis iš EPLSAF turi nepasiturintys gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (187,50 Eur).
Kai šeimos pajamos vienam jos nariui ar vienam gyvenančiam asmeniui didesnės nei 1,5 VRP dydžio, bet neviršija 2,5 VRP dydžių per mėnesį (312,50 Eur), parama maisto produktais ir higienos prekėmis gali būti skiriama išimties tvarka. Prašymai dėl paramos maisto produktais ir higienos prekėmis priimami visus kalendorinius metus.
Miesto gyventojai, norintys gauti šią paramą, turi kreiptis į Nestacionarių socialinių paslaugų centrą, o kaimiškų vietovių gyventojai – į seniūnijas pagal gyvenamąją vietą. Būtina pateikti nustatytos formos prašymą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pažymas apie gautas pajamas per paskutinius 3 mėn. iki kreipimosi (arba kreipimosi mėnesio, jeigu palyginus su praėjusiais mėnesiais keitėsi pajamų šaltinis ar šeimos sudėtis).
Gavėjų skaičius vasario mėnesį, kai buvo dalijama pirmoji šiais metais parama, siekė 2 198, balandį maisto produktų krepšelis buvo skirtas 2 673, birželį – 2 767 asmenims.
Šiais metais maisto produktai iš EPLSAF dar bus teikiami spalio ir gruodžio mėnesiais. Taip pat gruodį visus paramos gavėjus kartu su maisto produktais pasieks ir asmens higienos prekių krepšelis.

Gali būti aktualūs maisto papildai

Palikite komentarą apie straipsnį

  • vvvvv :
    gyvent is algos soc. darbuotojo (dirban2ios savivaldybeje) ir ju priedais ir premijoms - kodel gi ne? zinant, kad sutaupyts lesos skurstanciuju saskaita eina algoms ir premijoms tiems patiems darbuotojams ir vadovams savivaldybeje! per 2019 metus - apie 2.3 mil. eur. ir kuriu jau nera ... dingo... istatymus skiatytk ir biudzeta ziurek pries rasant ir komentuojant. Kvalifikacijos per zema? ar patinka kai aplink bomzinas, skurdas ir griunantis miestas? ir paskolos milijonines imamos dar algoms, pasalpoms ir t.t. nes pinigai jau baigesi biudzete? kai kaukes agnyte auksines perka - zmoniu labui? kai pasalpiniai vergais paverciami seniunijose? dirba darba, kurys reglamentuotas darbo kodekse uz 125 eur?
  • Nida :
    O tauta be socialinio skyriaus apsieti niekaip negali? Gal norėtų pabandyti dirbti?
  • vvvv :
    Paziurekit i ukmerges sav. soc. sk. darbuotoju masynas- ir apsiraminsit. Va kur milijonai,o tauta skursta sekmingai...
  • Ane :
    Už ką ES milijonus duoda Lietuvai -skurdo mažinimui, o jis vis didėja ir didėja? Ir pinigų vis nėr kaip nėr? Ir milijonierių vis daugisu ir daugisu ... kur tie milijonai dedasi ....
  • M.V. :
    Aš jiems visai nieko neduočiau tegu dirbt eina o ne pašalpų ieško,už ką jiem duot aš visai nesuprantu už ka juokinga ta valdžia.pinigus moka,valgyt duoda ,higienos priemones duoda,o net pajudėt tingi.
  • Ukm :
    Jooo... darbo istatymas.... ne tik nykstanti tauta, bet ir abeliu tauta...🤣🤣🤣🤣🙉🙉🙉🙉
  • Nida :
    Tauta, marš dirbti, o ne išmokų laukti. Domėkitės darbo įstatymais, o ne pašalpų...
  • ///_ :
    Nuo bado, pagal istatyma ir paskaiciavina- 257eur i men. turi moket. Moka tik puse. Todel ir nykstanti tauta!
  • Nida :
    Tai nuo bado ir duodama... Norit, kad ikrais ir unguriais dykai šertų. Reikia daug dirbti ir stengtis, kad gardesnį kąsnį turėtum, o ne labdaros laukti...
  • Ccccc :
    Bendra davinio verte ne dg.6 eur. Vergams tinka- tiles.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas