Karštą dieną žiūrovai stebėjo pasirodymus įsitaisę pavėsyje.

„Pilietiškumas - valstybės ir asmeninės gerovės garantas“, Kultūra

„Smetoninės 2020“ – patriotiškumas, elegancija, taurumas

Kamilė STRACHĖ

Kaip ir kasmet gausus būrys entuziastų susirinko į prezidento Antano Smetonos dvarą Užulėnio kaime pagerbti Jo Ekscelencijos 146-ąjį gimtadienį.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Antano Paduviečio bažnyčioje Lėne.
Iš maldos namų visi ėjo į A. Smetonos gimtinę Užulėnyje. Čia prie praėjusiais metais pastatyto paminklo prezidentui įvyko iškilmingas minėjimas, buvo pakelta Prezidento vėliava.

Per teatralizuotą šventę tapo tradicija išrinkti gražiausią „Smetonos laikų“ damą. Šiemet dalyvavo net 15 kandidačių, o jas palaikė būrys giminaičių, draugų. Užduotis pretendentėms – linkėjimas prezidentui. Kiek dainų nuskambėjo, kiek gražių žodžių išsakyta… Labiausiai įsiminė lietuvių kalbos mokytojos iš užsienio mokyklos palinkėjimas, kad mūsų tautiečių mokyklų užsienio šalyse būtų kuo mažiau, jog kuo daugiau lietuviukų grįžtų į savąją gimtinę.

Nors visos ponios pasirodė puikiai, garbioji komisija – prezidentas A. Smetona (Algis Padolskis), Sofija Smetonienė (Laima Jančiauskaitė), burmistras (Rolandas Janickas ) ir klebonas (Linas Kavaliauskas) – „Užugirio bankucheną“ ir glėbį gėlių padovanojo poniai Nr. 1. Tarpukario damas ant scenos atlydėję klubo „Miško broliai“ nariai rinko „Mis publika“, kuria tapo Nr. 15. O paguodos prizą gavo panelė su šuniuku Nr. 8.

Renginį vedė charizmatiškoji Kristina Kazlauskaitė. Žiūrovai negailėjo aplodismentų TV laidoje „Dviračio žinios“ mokytoją Leokadiją – įkūnijusiai aktorei. Rima Žudienė atliko savo kūrybos dainas. Svečius kalbino Čarlis Čaplinas ir jo draugės – gyvosios skulptūros.
Svečius „apšildė“ grupė „Domino“ su klasikine šokių programa bei vyrų vokalinis ansamblis „Quorum“, savo muzika nukeliantis į bet kurią pasaulio šalį. Taip pat žiūrovus linksmino išskirtinio muzikinio instrumento – rylos – savininkas menininkas Virginijus Vyšniauskas.
Atvykusieji taip pat rado įdomių pramogų – renginio metu su savo veikla supažindino Ukmergės jūrų skautai, vyko šachmatų turnyras, edukaciniai žaidimai, veikė tarpukario fotoateljė, amatininkų mugė.

Dalijos ZALENČIŪTĖS ir AUTORĖS nuotraukos

 

„Miško broliai“ atvyko su savo technika.
Savo veiklą pristatė jaunieji skautai.
K. Kazlauskaitė.
Renginio metu organizuota ir regata.
Smetoninių konkurso nugalėtoja dama Nr. 1 su prezidentu A. Smetona ir miesto burmistru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas