Įvairūs

Kaip išsirinkti tinkamo tipo lovą?

Gausiame baldų asortimente šiais laikais galima rasti daugybę įvairiems poreikiams pritaikytų gaminių. Tai suteikia plačias pasirinkimo galimybes. Tačiau net ir tuomet gali kilti pačių įvairiausių neaiškumų, pavyzdžiui, ieškant asmeniškai tinkamiausios lovos. Taigi, į kokius aspektus verta atsižvelgti, kad paieškos būtų sėkmingos?

Pagrindiniai lovų tipai

Pagal dydį miegamojo lovos skirstomos į viengules ir dvigules, atitinkamai skiriasi ir jų čiužiniai. Pirmosios dažniausiai naudojamos vaikų kambariuose. Tokio dydžio baldai visiškai patenkina atžalų poreikius. Be to, viengulės lovos įprastai būna žemesnės, todėl vaikams patogu į jas įlipti ir išlipti. Tokio tipo baldus renkasi ir suaugusieji, kurie miega vieni. Siaura lova neužima daug vietos kambaryje, todėl lieka daugiau laisvos erdvės, kurią galima išnaudoti kitais tikslais. Tai ypač aktualu nedidelio ploto miegamuosiuose.

Dvigulės lovos yra bene populiariausios ir dažniausiai perkamos. Jos pasižymi universalumu, nes tinka tiek miegantiems po vieną, tiek poroms. Priklausomai nuo poreikių ir kambario ploto galima pasirinkti siauresnį arba platesnį baldą.

Dauguma viengulių ir dvigulių lovų turi patalynės dėžes, kuriose patogu susidėti įvairius daiktus. Tai leidžia geriau išnaudoti kambario erdvę ir sutaupyti vietos. Apgalvota baldų konstrukcija užtikrina gerą oro pralaidumą. Todėl dėžėje nesikaupia drėgmės perteklius, o joje laikomi daiktai išlieka gaivūs. Jei domina patikimi lovų čiužiniai internetu ir norite pasirūpinti jų ilgaamžiškumu, šis aspektas taip pat aktualus. Gerai vėdinamas miego pagrindas leidžia džiaugtis komfortišku poilsiu ne vienerius metus.

Dar vienas žinomas, tačiau kartais pamirštamas miegamųjų baldų tipas – dviaukštės lovos. Šis variantas ypač mėgstamas vaikų kambaryje. Toks baldas labai patrauklus įvairaus amžiaus atžaloms. Be to, jis padeda sutaupyti vietos. Plačios dizaino galimybės leidžia išsirinkti patraukliausią dviaukštę lovą, kurioje miegoti – ne tik patogu, bet ir smagu.

Rinkitės lovą kartu

Ieškant tinkamiausios lovos, itin svarbu įvertinti kiekvieno ja besinaudosiančio žmogaus poreikius. Todėl šis aspektas itin aktualus poroms ir tėvams. Įvertinus keletą skirtingų nuomonių, gali būti kur kas lengviau apsispręsti, kokio tipo lova tinkamiausia. Tai apima ne tik baldo suteikiamą komfortą, bet ir patrauklią išvaizdą. Pavyzdžiui, vaikų ir tėvų skoniai gali labai skirtis. Tam, kad atžalos ne tik patogiai išsimiegotų, bet ir maloniai jaustųsi savo kambaryje, svarbu atsižvelgti į jų nuomonę. Žinoma, kartais tai padaryti gali būti pakankamai sudėtinga, tačiau kompromisas gali padėti pasiekti geriausią rezultatą.

Abiejų iš partnerių poreikius atitinkančio čiužinio paieškos įprastai sukelia nemažai diskusijų. Kai miego įpročiai nesutampa, pavyzdžiui, vienas labiau mėgsta gulėti ant kietesnio, o kitas ant minkštesnio pagrindo, dažniausiai praverčia vidutinio kietumo čiužiniai. Jie suteikia pakankamai tvirtą atramą kūnui, tačiau nėra pernelyg kieti.

Kita alternatyva – antčiužiniai. Jie leidžia nesunkiai pakoreguoti miego pagrindą – jį paminkštinti arba pakietinti. Be to, šias priemones galima naudoti ne tik ant lovų, bet ir ant sofų. Kaip ir čiužinius, antčiužinius patogu ir greita užsisakyti internetu.

Įvertinkite ne tik dabartinius, bet ir ateities poreikius

Lova – tai pakankamai ilgalaikė investicija. Dėl šios priežasties ją renkantis patariama atidžiai apgalvoti ne tik dabartinius, bet ir ateities poreikius. Galbūt neužilgo planuojate persikraustyti į erdvesnius namus, tačiau naujo baldo jums reikia jau dabar? Idealiu atveju rekomenduojama iš anksto įvertinti planuojamo interjero stilių ir dvigulę lovą derinti prie jo. Neapsisprendus arba tiesiog nežinant, galima įsigyti neutralaus dizaino baldą, kuris patraukliai atrodytų įvairioje aplinkoje.

Išsirinkus asmeninius poreikius atitinkančią lovą, galima džiaugtis visapusiškai komfortišku poilsiu. Jei jau kurį laiką nepavyksta gerai išsimiegoti, kodėl gi nepasiryžus pokyčiams? Juk įsigyti norimus baldus internetu šiandien – itin paprasta.

Čiužiniai

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas