Šventėje – visų puiki nuotaika.

Jaunimas

Atestatų įteikimas Siesikuose

Rasa KULIAVAITĖ

Rugpjūčio 8-osios vakarą Siesikų gimnazijos kiemelyje vėl aidėjo mokinių juokas. Tąkart vyko tradiciškai šv. Mišiomis prasidėjusi 65-os abiturientų laidos brandos atestatų įteikimo šventė.
Kadangi šiemet mūsų dvyliktokai paskutinį skambutį girdėjo tik nuotoliniu būdu, jaunesnieji draugai surengė jiems ypatingą atsisveikinimo su gimnazija ceremoniją, padėjo pajusti, kaip stipriai spurda širdis paliekant brangią mokyklą ir žengiant į suaugusiųjų pasaulį.
Džiugias vaikystės akimirkas priminė pirmokų (mokytoja Aldona Ruzienė) eilėraštukai ir linksma dainelė. Daugybę gražių palinkėjimų vyresniesiems draugams nuskambėjo iš Simonos Bačėnaitės, Juanos Gataveckaitės ir Karolio Činiko (klasės vadovė Ligita Sipavičienė) lūpų. Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Irena Lukoševičienė įteikė Ukmergės rajono gabių vaikų ir jaunimo fondo įsteigtus piniginius prizus šimto balų įvertinimus už anglų kalbos egzaminą gavusioms Karolinai Maželytei bei Gundai Savilionytei. Pastarajai skirta dar viena dovana ir už tai, kad mokslo metus baigė vien dešimtukais.
Sveikinimo žodį šventėje tarė ir mokinių tėvelių atstovės Lina Palčinskienė bei Rima Vilčinskienė. Abiturientas Linas Mackevičius padėkojo tėveliams ir ypač mokytojams, kurie, pasak vaikino, ne tik palaikė mokinius sudėtingu karantino laikotarpiu, bet ir grįžusiems į tradicines konsultacijas sugebėjo įkvėpti tikėjimo, kad egzaminus pavyks išlaikyti gerai. Brandos atestatus įteikusi direktoriaus pavaduotoja ugdymui, vykdanti direktoriaus pareigas, Gražina Savilionienė pasidžiaugė puikiais itin sudėtingu laikotarpiu be jokių korepetitorių, tik nuoširdžiu, sistemingu mokinių ir mokytojų darbu pelnytais egzaminų rezultatais bei palinkėjo niekada neužmiršti, kad svarbiausia gyvenime – žmogiškumas.
Prieš palikdami gimnazijos kiemą abiturientai perskaitė testamentą, kuriame jaunesniesiems bičiuliams šmaikščiai išdalijo turtą, ir pažadėjo dažnai sugrįžti aplankyti gimnazijos.
Norisi tikėti, kad ši nuostabių žmonių karta, įrodžiusi, jog tiesiausias kelias į svajonių išsipildymą – nuoširdus, kruopštus darbas, kartu su testamentu jaunesniesiems Siesikų gimnazijos draugams įteikė ir ryžto, kantrybės bei užsispyrimo siekti užsibrėžtų tikslų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas