Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Buvo tapę garsios muzikos įkaitais

Loreta EŽERSKYTĖ

Sulaukėme Rūtos elektroninio laiško. Jo autorė pasakojo, kad paskutinį liepos savaitgalį svečiavosi pas bičiulius Želvos seniūnijos Virbalų kaime: „Tikėjomės iš miesto atvykę ramiai praleisti laiką ir pailsėti, tačiau ne tik poilsį sudrumstė, bet ir nuotaiką sugadino dvi paras – dieną ir naktį – be jokio perstojo griaudėjusi muzika. Ji grojo taip garsiai, kad namuose drebėjo sienos, „kilnojosi“ stogas. Nė kiek nepagražinu – atrodė, kad elektroninės muzikos koncertas vyksta mūsų kieme, net kalbantis reikėjo kelti balsą, kad vienas kitą girdėtume… “

Moteris sakė išsiaiškinusi, kad triukšmas sklido iš gretimame kaime esančios sodybos, kurią šeimininkai buvo išnuomoję festivalio „Mirga marga“ rengėjams. Ji taip pat teigė, jog tokie triukšmingi ir abejotinos reputacijos publiką sutraukiantys susibūrimai čia vyksta nebe pirmą kartą, ir stebėjosi, kad jiems organizuoti išduodamas leidimas.

Želvos seniūnijos seniūnas Saulius Rutavičius patikino, jog jis apie tokį renginį išgirdo pirmą kartą: „Dėl leidimo jį organizuoti niekas nesikreipė, gyventojų skundų dėl triukšmo negavau. Kadangi jau praėjo daugiau nei savaitė, sunku būtų išsiaiškinti, kur ir kas vyko. Jei dėl keliamo triukšmo žmonės būtų kreipęsi telefonu 112, atvykę policijos pareigūnai organizatorius būtų įspėję už viešosios rimties trikdymą.“

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus informavo, kad liepos 25–26 dienomis oficialių renginių Želvos seniūnijoje nebuvo, nusiskundimų dėl keliamo triukšmo negauta.

„Jeigu renginys buvo organizuotas privačioje teritorijoje, leidimas jam nebuvo reikalingas. Visgi viešosios tvarkos reikalavimai galioja visiems šalies gyventojams ir jei garsi muzika nesiliovė ir po 23 valandos, žmonės galėjo kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112. Policija į skundą būtų sureagavusi“, – paaiškino Policijos komisariato atstovas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas