Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Nuoteku tvarkymas tapo problema

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją kreipėsi Balelių gyventoja. Ji bėdojo, kad susidūrė su didele problema – užsikimšo nuotekų vamzdynas: „Gyvenu kartu su neįgalia mama, negalime naudotis tualetu, vonia. Išsikvietėme UAB „Ukmergės vandenys“ atstovus, deja, jiems pritrūko žmogiškumo ir niekuo nepadėjo. Tik pasiūlė jungtis prie gyvenvietės nuotekų tinklų. O tai kainuotų 500 Eur, tokia suma – ne pagal mūsų išgales…“

Baleliškė domėjosi, galbūt yra Ukmergėje įmonė, kuri gyventojams teikia nuotekų tvarkymo paslaugas.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis šiek tiek nustebo, kad įmonės darbuotojai buvo apkaltinti žmogiškumo stoka. Vadovas sakė, kad sulaukę skambučio iš Balelių, nedelsdami vyko į vietą aiškintis situacijos.

„Moteris teigė, jog šiuose namuose įrengta kanalizacija nuo senų laikų yra prijungta prie nuotekų tinklų. Tačiau mes apie tai nieko nežinome. Gyventoja nėra mūsų įmonės abonentė ir niekada nemokėjo mokesčio už nuotekų tvarkymą. Tad greičiausiai kažkada savavališkai buvo prisijungta prie melioracijos sistemų…“ – mintimis dalijosi direktoriaus pavaduotojas. Taip pat jis teigė, kad nuvykę vandens tiekimo įmonės darbuotojai pagal galimybes stengėsi spręsti kilusią problemą – speciali automašina ištraukė susikaupusias nuotekas.

„Tačiau tai pagelbėjo tik trumpam. Norint išspręsti problemą, būtina tvarkingai prisijungti prie gyvenvietės nuotekų tinklų. Gyventojams yra palikta pasirinkimo laisvė, kam patikėti atlikti darbus. Jie tai gali daryti patys arba kažką samdyti. Taip pat viską už nustatytą mokestį gali atlikti ir mūsų įmonė“, – sakė S. Gilvydis.

Taip pat jis paaiškino, kad UAB „Ukmergės vandenys“ rajono gyventojams teikia vietinės kanalizacijos tvarkymo paslaugą. Mokestis už nuotekų surinkimą mobiliosiomis transporto priemonėmis ir tvarkymą – 6,10 Eur/kub. m. Kitaip tariant, už reisą reikia mokėti maždaug iki 20 eurų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas