Aktualijos, Naujausi

Politikas išėjo iš darbo Butų ūkio įmonėje

Loreta EŽERSKYTĖ

Rugpjūčio 4-ąją UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovo pareigas savo noru paliko Andrius Kalesnikas. Ketvirtą kadenciją į rajono Savivaldybės tarybą išrinktas politikas šioje įmonėje dirbo septynerius metus.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė UAB „Ukmergės butų ūkis“ eksplotacijos vadovas, laikinai įmonės direktoriaus pareigas einantis Algirdas Grigaliūnas, antradienį A. Kalesnikas pasiprašė atleidžiamas, tą pačią dieną jo prašymas buvo patenkintas.

„Nuo rugpjūčio 5-osios jis buvo suplanavęs atostogas. Tačiau Andrius pasirinko kitą variantą“, – kalbėjo laikinasis vadovas.

Jis neslėpė, kad įmonę palikęs darbuotojas gaus išeitinę išmoką. Pasak A. Grigaliūno, Savivaldybės tarybos narys savo tiesiogines pareigas atliko gerai, dirbo daug, jam administracija didelių priekaištų neturėjo. Politiko darbo sritis buvo daugiabučių namų renovacija. Šiuo požiūriu Ukmergės rajonas minimas tarp daugiausia daugiabučių namų atnaujinusių savivaldybių.

A. Grigaliūnas pripažino, jog A. Kalesniko sprendimą trauktis iš Butų ūkio įmonės paskatino šiuo metu tiriamas gyventojų skundas, kuriame už daugiabučių renovaciją rajone atsakingas politikas įtariamas savo įkurtos įmonės protegavimu, kaltinamas dėl įstrigusių darbų ir pan. Pašnekovo manymu, šiuo atveju susipynė darbas ir politika. Kaip laikraštyje jau esame rašę, gyventojų skunde minimus faktus dėl daugiabučių renovacijos tiria mero sudaryta komisija, situaciją aiškinasi Savivaldybės tarybos Etikos ir Antikorupcijos komisijos, Kontrolės komitetas.

Laikinai Pastatų administravimo skyriaus vadovo pareigas pavesta eiti finansininkei Kristinai Žukauskienei, kuriai ši sritis neblogai žinoma, nes ji iki šiol tvarkė renovuojamų daugiabučių namų apskaitą. A. Grigaliūnas patikino, jog ketinama į atsilaisvinusias skyriaus vadovo pareigas ieškoti nuolatinio darbuotojo. Tiesa, ateityje gali keistis šios pareigybės pavadinimas.

Anksčiau A. Kalesnikas yra vadovavęs UAB „Ukmergės sveikatingumo centras“, nuo 2012 m. dirbo Viešųjų pirkimų tarnyboje elektroninių pirkimų srityje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ag :
    O kokia darbu kokybe? Ar kazkas tiria?
  • Ccccc :
    Jis ji kontroles komisijoje su dudenu kartu....kontroliuja ir UBU ir kt.sav.imines ....
  • Aha :
    Atsistatydino ir viskas? Tipo sausas is balos islips? O kas atsakys uz tuos visus metus ir galima neskaidru protegavima firmos kurioje pats dirbo!
  • Ukm :
    Žuko žmona?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas