Pėsčiųjų perėja bus įrengta rekonstruojant Vilniaus gatvę.

Aktualijos, Naujausi

Pasitikės eismo dalyvių sąmoningumu

Genovaitė KAZIELIENĖ

Antradienį įvyko rajono Saugaus eismo komisijos posėdis. Buvo svarstomi devyni klausimai.

Patys įrengti negali

Rekonstravus Paupio gatvę, įrengus automobilių sustojimo aikštelę Pakalnės gatvės pradžioje, padaugėjo pėsčiųjų, norinčių kirsti Vilniaus gatvę. Tai – vietiniai gyventojai, taip pat atvykę turistai, norintys apsilankyti prie piliakalnio. Todėl kilo būtinybė Vilniaus–Paupio gatvių sankryžoje įrengti pėsčiųjų perėją.

Savivaldybės administracijos direktorius, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Darius Varnas paaiškino, kad Vilniaus gatvė priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos, tad savivaldybė savo iniciatyva čia įrengti perėjos negali. „Kreipėmės dėl to į Kelių direkciją, mums buvo atsakyta, kad pėsčiųjų perėja bus įrengta vykdant Vilniaus gatvės rekonstrukciją“, – teigė administ-racijos direktorius.

Naujų ženklų nebus

Daugiausia diskusijų kilo pateikus Ukmergės miesto bendruomenės pirmininko Juliaus Kazėno prašymą riboti greitį Šventosios upės pakrantėje esančiame keliuke.

J. Kazėnas posėdyje sakė, kad šiuo keliu kai kurie automobilių, keturračių vairuotojai tiesiog „skraido“. Tai esą įrodo filmuota medžiaga, nuotraukos.

„Prašėme, kad čia patruliuodami užsuktų policijos pareigūnai. Tačiau policininkai negali nubausti kelių chuliganų – jie aiškina, kad mieste leidžiamas 50 kilometrų per valandą greitis, tad taisyklių nepažeidžia“, – teigė J. Kazėnas.

Anot pirmininko, toks elgesys kelia didelį pavojų aplinkiniams – keliukas yra vingiuotas, apaugęs krūmynais, tad gali įvykti nelaimė, kurios metu nukentės praeiviai. Posėdžio metu jis siūlė įrengti kelio ženklą „Įvažiuoti draudžiama“. Pasisakiusiojo nuomone, Šventosios pakrantėje esančias kelias poilsiavietes galima pasiekti ir pėsčiomis.

Šiuo metu minėtoje vietoje yra įrengtas kelio ženklas „Nelygus kelias“.

Daugumos komisijos narių nuomone, šio ženklo visiškai pakanka, kadangi sąmoningi žmonės supranta, kad tokiu atveju greičio nereikėtų viršyti. O tų, kurie jo nepaiso, nesustabdys ir draudžiamieji ženklai.

Po diskusijų balsavimui buvo pateikti keli variantai – rengti ženklą „Įvažiuoti draudžiama“, riboti greitį iki 30 kilometrų per valandą ar viską palikti taip, kaip yra. Po balsavimo paaiškėjo, kad už draudžiantį įvažiuoti į keliuką ženklą nebalsavo niekas, dėl greičio ribojimo pasisakė 4 komisijos nariai, 5 manė, kad naujų ženklų rengti reikia.

„Reikės pakentėti“

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas, Saugaus eismo komisijos pirmininko pavaduotojas Aidas Dutkus sakė, kad į jį kreipėsi ukmergiškiai dėl atsiradusios problemos Vasario 16-osios ir Klaipėdos gatvių atkarpose prie turgavietės. Anot A. Dutkaus, turgaus dienomis, čia susidaro automobilių spūstys, kadangi trūksta eismo reguliavimo ženklų.

Komisijos nariai svarstė, kaip reikėtų pasielgti, kad pašalintų nepatogumus, tačiau kol kas išeitis nesurasta. Abi gatvės po rekonstrukcijos nėra priduotos Valstybinei komisijai, todėl norint atlikti bet kokius pakeitimus, viską reikia derinti su projektuotojais. Tokie derinimai nemažai kainuoja. Todėl nuspręsta, kad vairuotojai „pakentės“ kelis mėnesius, kol gatvės bus priduotos, o tada bus sprendžiama, ką daryti.

Prašymui pritarė

Šešuolių seniūnijos seniūnė Jolanta Lukšienė į Saugaus eismo komisiją kreipėsi su prašymu Butkūnų, Liaušių, Pilionių ir Mateikiškių kaimuose įrengti kelio ženklus „Gyvenvietės pradžia“ ir „Gyvenvietės pabaiga“. Šiam prašymui buvo pritarta, ženklai bus įrengti.

AUTORĖS nuotraukos

Keliuku ir toliau bus galima važiuoti.

Spūstys susidaro tik turgaus dienomis.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Alius :
    Turgaus prieigų projektuotojai dar nenušove ? Projektavo bet kaip. Kelią susiaurino, šaligatvìus išplatino ( ar skaičiavo kas nors kiek žmonių preina tuo šaligatviu.manau panašiai kaip ant Graužiečių kalno ), žalia zona plačiausia, per ją žones turi paskrauti savo prekes į kioskus. Prie fasadines turgaus sienos šaligatvis DIDŽIULIS. Mašinom parkingas sumažintas, stato ant važiuojamos dalies, pravažiuoti neina. Betvarke. Tuoj pristatys draudžiamų ženklų ir gyvens iš pažeidejų. Manau ruošiamas turgaus galas. O paupy, nestatykit ženklų, paviešinkit balsavusius už samoningumą, jei atsitiks nepaisoma bėda žmones žinos iš ko reikalauti. Greiti važinėjamai su keturačiais, neturint supratimo ir kultūros prie gero neprivęs. Toks Ūsas lygioj vietoj nukrito ir paskendo, o čia viražai visokie. Tarp kitko avarija jau buvo, dar dabar toj vietoj ratlankio gaubtas mėtosi
  • Virginijus :
    "pakeitimus reikia derinti su projektuotojais, o tai nemažai kainuoja..." Visai nemokėti prastiems projektuotojams, jei jų projektai reikalauja pakeitimų.
  • Vitalijus :
    O kodėl negalima atsisakyti priimti tokios sankryžos ,Vasario- Klaipėdos? Blogai suprojektavo, tegul dabar savo lėšomis perdaro. O ne, miestas priima niekam tikisi darbą, o paskui biudžeto lėšomis taiso kitų klaidas. Gal turime neribotą biudžetą?
  • Julius :
    NEPRITARTA: ✅Ukmergės miesto bendruomenės pirmininko Juliaus Kazėno prašymui riboti greitį Šventosios upės pakrantėje esančiame keliuke(nuo Vilniaus gatvėje esančio pagrindinio tilto link UAB "Ukmergės vandenys" valymo įrenginių). Šiuo metu minėtoje vietoje yra įrengtas kelio ženklas „Nelygus kelias“. Daugumos komisijos narių nuomone, šio ženklo visiškai pakanka, kadangi sąmoningi žmonės supranta, kad tokiu atveju greičio nereikėtų viršyti. O tų, kurie jo nepaiso, nesustabdys ir draudžiamieji ženklai. · Atsakyti · 21 min. Ukmergiškis Julius Kazėnas Perskaičiau komisijos sprendimą ir galvoju ar tai normaliai mąstančių žmonių sprendimas. D. Varno sprendimų taip išeina, kad jokių eismo ženklų ženklų, jokiu Įstatymų nereikia, užtenka žmonių sąmoningumo. O kas atsakys kai įvyks nelaimingas atsitikimas, žus vaikas, kaip galėsi ramiai gyventi ir tėvams, seneliams žiūrėti į jų begalinio skausmo akis. Ir jei tai jau jums įprasta, jums dzin, tai mums ne dzin. Sėdit dabar toje kėdėje tai ir spręskit ir už pasekmes atsakykit.
  • Rimas :
    Įrenkite pėsčiųjų šviesoforus ir iš vis Ukmergėje reiktų daugiau šviesoforu ir prie senuku ir prie Eifelio

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas