Šiemet laukiama dvigubai daugiau dalyvių.

Naujausi, Žmonės

„Lions“ klubas vėl kviečia į „Baltąją vakarienę“

Nijolė STUNDŽIENĖ

Trečius veiklos metus skaičiuojantis Ukmergės „Lions“ klubas rugpjūčio 20-ąją, 19 valandą, ukmergiškius kviečia į antrą kartą mūsų mieste organizuojamą labdaros vakarą „Balta vakarienė“. Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos padėti negalių turintiems ukmergiškiams.

Pernai pirmą kartą Žuvų gatvėje po atviru dangumi „Lions“ klubo inicijuotas labdaros vakaras subūrė per pusantro šimto ukmergiškių, kurie paaukojo 1 880 eurų.

Privataus renginio akcentas buvo balta elegancija. Dalyviai vilkėjo baltus drabužius, patys atsinešė pageidaujamų vaišių, indų. Visi susirinkusieji pakviesti prie baltomis staltiesėmis dengtų stalų, organizatoriai pasirūpino būtinu inventoriumi, apsauga, kitomis priemonėmis. Tąkart skambėjo gyva muzika, surengtas aukcionas, neapsieita be malonių siurprizų. Surinkti pinigai buvo skirti Vytauto gatvėje, ant Vilkmergėlės upelio tilto, įgyvendintam projektui – meninei instaliacijai „Daina Brailio raštu“. Į tilto turėklą integruotas dainos „Zombiai“ tekstas Brailio raštu ir Brailio rašto abėcėlė. Taip pat dalis lėšų skirta neregei mergaitei Gabijai.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo „Baltos vakarienės“ Ukmergėje sumanytoja Renata Račickienė, šiemet renginys vyks toje pačioje vietoje, tačiau laukiama dvigubai daugiau dalyvių. Vos paskelbus apie labdaros vakarą, per pirmas kelias dienas buvo nupirkta pusė kvietimų.

„Esame paruošę 300 vietų, tačiau dabar jų yra likę vos 50“, – šį trečiadienį sakė R. Račickienė. – Renginyje laukiame svečių iš kitų miestų – kolegų iš „Lions“ klubų. Vakaro metu koncertuos mūsų kraštietė Raminta Naujanytė Bjelle, Kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis „Klasika“, vadovaujamas Jūratės Martinkutės, bus ir daugiau įvairių siurprizų.“

Ukmergės „Lions“ klubas jau žino ir kam atiteks renginio metu surinkti pinigai.

Vienas iš tikslų, anot vakaro organizatorės R. Račickienės, paremti silpnaregę maratono bėgikę Aušrą Garunkšnytę, besiruošiančią 2021 metų Tokijo parolimpinėms žaidynėms.

„Mūsų klubo šio sezono prezidentas Henrikas Ivanauskas Vilniuje atsitiktinai susitiko vieno moterų klubo atstoves, kurios rinko lėšas šiai ilgų nuotolių bėgikei maratonininkei, – teigė pašnekovė. – Paaiškėjo, jog sportininkė yra ukmergiškė, dažnai ją galima sutikti besitreniruojančią mūsų mieste. Kai apie tai sužinojome, supratome, jog tai mūsų klubo misija – padėti Aušrai, kuri turi regos negalią, gerai pasiruošti olimpiadai. Juolab kad tarptautinio „Lions“ klubo viena iš veiklos sričių – pagalba regos sutrikimų turintiems žmonėms.“

„Lions“ klubas susitiko su A. Garunkšnyte, kuri pažadėjo pati atvykti į „Baltąją vakarienę“ Ukmergėje ir prisistatyti. Merginos treneris pateikė poreikių sąrašą, todėl jau dabar žinoma, ko sportininkei labiausiai reikia.

Kitas labdaros projektas – paremti neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ bočios žaidimo entuziastus. Matyt, nedaugelis žino, jog ukmergiškiai buvo šio žaidimo pradininkai Lietuvoje.

„Ukmergėje vyksta tarptautiniai šios sporto šakos turnyrai, suvažiuoja daug komandų, o rajono sportininkai net neturi savo aprangos, įranga pasenusi, susidėvėjusi, bet atsinaujinimui nėra lėšų“, – apie vieną iš paramos tikslų pasakojo R. Račickienė.

Ji taip pat užsiminė ir apie dar vieną klausos negalią turinčią merginą, kuriai norėtų padėti. Kadangi ukmergiškė nepanoro viešintis, „Lions“ klubo nariai nutarė apie jos poreikius nepasakoti.

„Baltosios vakarienės“ organizatoriai tikisi, kad ir šiemet renginiu niekas nenusivils bei pagal savo išgales prisidės prie neįgalių žmonių svajonių išsipildymo.

Kvietimus į labdaros vakarą galima įsigyti Žuvų gatvėje esančiame salone „Grožio artelė“. Telefonas pasiteirauti +370 698 44 889.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Spaliukas :
    Komjaunuoliu ir komunistu susirinkimas
  • Gaila :
    Šventė graži, bet tikslas - nevykęs viešųjų ryšių triukas. Lions'ai suka keistu keliu. Pradžia buvo daug efektyvesnė ir solidesnė. Sėkmės darbuose, o ne tuščiažodžiavime ir vaikantis populiarumo svetimais pinigais.
  • regina :
    Malonu skaityti geras naujienas

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas