Kultūra

Ukmergėje – žymaus fotografo paroda

Oksana JUDAKOVA

VšĮ „Trys kaimai“ projektų koordinatorė

„Vilkamirgės“ galerijoje liepos 28–rugpjūčio 28 dienomis veikia vokiečių fotografo Thomas Wunsch abstrakčių fotografijų paroda, kurią autorius atsiuntė specialiai mūsų galerijai.

T. Wunsch pradėjo fotografuoti būdamas 17-os, kuomet apsigyveno Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Grįžęs į Vokietiją ir atidaręs foto ateljė Hamburge, jis pasišventė mados, natiurmortų ir portretų fotografavimui. Tarp jo portretuojamųjų buvo tokios pasaulio įžymybės, kaip Barbra Streisand, Frank Zappa, Yoko Ono, Christo, Dalai Lama, Jeff Koons, Marina Abramović, John Waters, Annie Leibovitz, Nastassja Kinski, Sting, Ai Weiwei ir kiti. Vėl grįžęs į JAV, Thomas ilgus metus dirbo fotografu kino kompanijoje.

Abstrakčias fotografijas T. Wunsch pradėjo kurti 2000 metais. Šie jo darbai buvo rodyti daugelyje galerijų ir muziejų Kinijoje, P. Korėjoje, gimtojoje Vokietijoje. Fotografas dalyvavo ir grupinėse parodose kartu su tokiais menininkais kaip Ai Weiwei, Robert Indiana, Thomas Ruff, Nam June Paik ir kt. O garsi Vokietijos įrašų kompanija ECM yra panaudojusi jo darbus vinilo plokštelių ir kompaktinių diskų viršeliams.

T. Wunsch kuruoja fotografijų parodas Vokietijoje, yra dėstęs meninę fotografiją anglų-amerikiečių universitete Prahoje, skaitęs paskaitas Vokietijoje, JAV, Kinijoje, Kombodžoje ir P. Korėjoje. Thomas yra „Moscow International Photo Awards“ ir „London International Creative Competition“ žiuri komisijos narys. Yra išleista daugiau kaip 40 T. Wunsch fotografijų albumų, iš kurių naujausi yra „Enemies of Reason“, „The Impertinence of Beauty“ ir „Wages of Sin“. Jis yra daugelio organizaciju narys, tokių kaip Niujorko modernaus meno muziejaus (MoMA), Niujorko tarptautinio fotografijos centro, Pasaulio fotografijos organizacijos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas