Tikimasi, kad rekonstrukcija bus tęsiama rugsėjo mėnesį. AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Apmirusiame objekte savaitgalį „atgaivino darbus“

Genovaitė KAZIELIENĖ

Pivonijos mikrorajone, prie „Vilkmergės“ paminklo tvora užtverta teritorija jau kelis mėnesius buvo apmirusi, čia nesimatė nė gyvos dvasios. Tačiau praėjusio šeštadienio rytą šiame objekte „užvirė“ darbas – apie dešimties vyrų būrys ardė paklotas granito plyteles ir jas krovė į sunkiasvorę mašiną, ketindami jas išvežti.

 

Pastebėjo pilietiškas ukmergiškis

Tai sukėlė įtarimų vienam praeiviui. Jis kreipėsi į Savivaldybės tarybos narį Kęstutį Zinkevičių – išsiuntė nuotrauką ir teiravosi, ar vykstantys darbai yra teisėti. „Apie tai sužinojęs, iš karto pranešiau savivaldybės administracijos direktoriui Dariui Varnui, direktoriaus pavaduotojai Dalei Steponavičienei. Nedelsdamas prie objekto nuvažiavau ir pats“, – „Gimtajai žemei“ pasakojo K. Zinkevičius.

Ir pridūrė, kad pačiu laiku atskubėjo – anot Tarybos nario, dar koks pusvalandis, ir automobilis jau būtų išvažiavęs.

Atvyko ir D. Varnas, D. Steponavičienė, savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Diana Gervinskienė, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Tadas Balžekas.

D. Varnas iš karto iškvietė policijos pareigūnus. Jie nustatė, kad granito plyteles nutarė išsivežti vienos kauniečių įmonės vadovas ir darbuotojai. Ši bendrovė kaip subrangovas kartu su objekto buvusiu rangovu – UAB „Revestus“, aikštėje atliko darbus.

Administracijos direktorius, komentuodamas šį įvykį, „Gimtajai žemei“ sakė, kad abi bendrovės santykius aiškinasi teisme. Teisėjai priėmė sprendimą, jog UAB „Revestus“ turi minėtai įmonei atlyginti padarytą žalą. Tačiau UAB „Revestus“ šį teismo sprendimą apskundė, tad kauniškiai nutarė „patys įvykdyti teisingumą“.

„Jiems paaiškinome, kad taip elgtis neteisėta. Darbininkai granito plyteles iš automobilio iškrovė“, – kalbėjo D. Varnas.

Direktorius taip pat pastebėjo, kad siekiant išvengti panašių incidentų, taip pat vandalizmo atvejų, prie ligoninės buvo įrengtos stebėjimo kameros.

Savivaldybė sutartį nutraukė

Ukmergės rajono savivaldybei 2018 metais buvo skirtas finansavimas projekto „Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas II: Vilniaus gatvės skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros įrengimas“ vykdymui. Kadangi darbai atliekami skirtinguose objektuose, buvo parengti du techniniai projektai – „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės m. Vytauto g. 105 ir Anykščių sk. 4, statyba“ ir „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės m., Vilniaus g. 90C statyba“. Buvo paskelbti du konkursai, juos laimėjo Vilniuje registruota UAB „Revestus“, su kuria savivaldybė pasirašė rangos darbų sutartį. Projekto vykdymui iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirta 2 mln. 169 tūkst. 487 eurai, savivaldybės lėšos – 626 043 Eur.

Baigti darbus bendrovė įsipareigojo iki šių metų balandžio 19 dienos.

Tačiau gegužės mėnesio pabaigoje prie ligoninės atlikta tik 58 proc. darbų, Vilniaus gatvėje – vos 40 proc. Tuo laiku prie ligoninės esančiame objekte „sukiojosi“ vos keli darbininkai, Vilniaus gatvėje jie visai nesirodė. Bendrovė į rajono vadovų pastabas nereagavo, tad savivaldybė birželio 11 dieną sutartį su UAB „Revestus“ vienašališkai nutraukė.

Nuogąstauja dėl rangovo

Pasiteiravus, kada vėl bus tęsiama rekonstrukcija, D. Varnas teigė, jog nutraukus sutartį, reikėjo atlikti nemažai skaičiavimų – kiek atlikta darbų, sunaudota medžiagų, susisteminti kitą informaciją. „Tai užėmė nemažai laiko, tačiau jau viskas padaryta ir šiomis dienomis bus skelbiamas konkursas dėl rangos darbų pirkimo minėtuose objektuose“, – patikino administracijos vadovas. Vis dėlto D. Varnas neslėpė ir susirūpinimo. Anot direktoriaus, šiuo metu susidariusi situacija, kai labai sunku surasti rangovą, kadangi visi jie turi darbų. Be to, vykdant valstybės užsakymus, yra itin griežti reikalavimai, labai tiksli apskaita. „Gal todėl nenorima dalyvauti konkursuose“, – samprotavo D. Varnas.

Administracijos vadovas pateikė ir pavyzdį – savivaldybė paskelbė du skelbimus dėl pėsčiųjų perėjų įrengimo dviejose miesto vietose, tačiau nesulaukta nė vieno pasiūlymo.

Vis dėlto direktorius tikisi, kad statybų bendrovės dalyvaus konkurse, su laimėtoju bus pasirašyta sutartis ir projektas Vilniaus gatvėje bei prie ligoninės bus pradėtas vykdyti rugsėjo mėnesį.

Plyteles lupo ir krovė didelis būrys darbininkų.

K. ZINKEVIČIAUS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • test :
    Valstiečiai ir darbiečiai turtėja ne dienom , o valandom
  • a :
    jau ta miesta baigia visai nusiaubti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas