Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Populiariausi mitai apie sodo techniką

Vasaros sezonas suteikia mums galimybę pasimėgauti kur kas dažnesniais saulės spinduliais, tačiau daugeliui iš mūsų tenka paskirti daugiau laiko ir sodo ar kiemo priežiūrai. Tam, kad visus juos būtų galima atlikti sparčiau ir paprasčiau, pasitelkiama ir speciali sodo technika – jos įvairovė šiais laikais yra ypatingai plati. Visgi, didesnė pasiūla neretai sukelia ir keblumų tuomet, kai reikia pasirinkti tinkamiausius įrankius – tuo labiau, kad apie daugelį iš jų sklando realybės neatitinkantys mitai. Susipažinkite su pačiais populiariausiais teiginiais, kuriais nereikėtų tikėti – tai padės dar greičiau išsirinkti tinkamiausią techniką.

Trimeris yra geresnis pasirinkimas nei žoliapjovė

Trimeriai yra manevringesni, o kai kurie jų modeliai netgi gali susidoroti su sustabarėjusiomis žolėmis – būtent dėl to daugelis yra linkę manyti, kad ši sodo technika yra pranašesnė nei įprastos žoliapjovės. Visgi, jei pabandytumėte su šiuo prietaisu nupjauti didesnius žolės plotus, savo nuomonę labai greitai pakeistumėte. Trimeris turėtų būti pasirenkamas tuomet, kai laukia specifiniai darbai, pavyzdžiui, žolės pjovimas patvoriuose ar aplink augalus. Tačiau jeigu teks pjauti ir didesnes pievutės erdves, be žoliapjovės tikrai nepavyks išsiversti.

Kultivatorius pritaikomas tik žemės purenimui

Ne paslaptis, jog pagrindinė šio įrankio funkcija yra žemės apdirbimas – po tokių darbų ji tampa puresnė, o taip pat pašalinamos ir piktžolės, o esant poreikiui įmaišomas kompostas. Tačiau jei manote, kad po to šis įrankis taip ir liks stovėti sandėliuke, smarkiai klystate. Prie daugelio iš jų galima pridėti ir papildomus priedus, tokius kaip plūgas, vagotuvas ar net bulvių kasamoji – jei ketinate atlikti šiuos ar panašius darbus, Jūsų įsigytas kultivatorius ilgai tikrai nebus be darbo.

Žolės robotai negali idealiai atlikti savo darbo

Į naujoves daugelis yra linkę žiūrėti skeptiškai, tad ir vejos robotai neretai susilaukia kritikos. Taip, jų gamintojams dar tikrai yra kur tobulėti kalbant apie darbo efektyvumą, tačiau galutiniu rezultatu Jums tikrai nereikės nusivilti. Net ir tuomet, jei robotas besidarbuodamas užtruks ilgiau, žolė tikrai bus nupjauta preciziškai – nesuklysite, jei leisite šiam įrenginiui įrodyti savo galimybes. Tuo labiau, kad jis žolę trumpinti gali net ir nakties metu – kol ilsėsitės, ir Jums nekils noras šių darbų paskubinti. Be to, labai tikėtina, kad ilgainiui šie robotai taps vis funkcionalesni ir efektyvesni – jau dabar prekyboje galima aptikti labai solidžias galimybes siūlančių variantų, su kuriais iš tiesų vertėtų susipažinti.

Benzininės gyvatvorių žirklės visuomet yra geriausias pasirinkimas

Taip, šio tipo gyvatvorių žirklės neabejotinai gali pasiūlyti didesnį efektyvumą – tai praverčia tuomet, jei reikia prižiūrėti didesnius šių augalų plotus. Visgi, turėtumėte įvertinti ir tai, jog tokie prietaisai neretai ir sveria kur kas daugiau, tad jeigu neturite gero fizinio pasirengimo, ilgiau darbuotis gali būti šiek tiek sudėtinga. Optimaliausiu variantu yra laikomi elektriniai jų modeliai, kurie gali pasiūlyti ir pakankamai solidžią galią, ir sąlyginai nedidelį svorį. Tačiau tuomet svarbu pagalvoti apie tai, ar turėsite galimybę šias žirkles prijungti prie elektros lizdo.

Kitaip tariant, šiuo atveju nėra vieno geriausio varianto – viskas priklauso nuo to, kur auga gyvatvorė ir kokius lūkesčius šiai įrangai keliate Jūs. Skirtingų modelių įvairovė yra pakankamai plati, jog surastumėte tokį variantą, kuris leis neskirstyti prioritetų. Spauskite čia, jei norite iš arčiau apžiūrėti gyvatvorių žirklių asortimentą.

Malkų skaldyklės reikalauja didelių investicijų

Malkų skaldikliai yra pakankamai specifiniai įrenginiai, kuriuos renkasi tie, kuriems tenka susitvarkyti su didesniais medienos kiekiais. Visgi, tai nereiškia, kad ši sodo technika yra skirta tik profesionaliam naudojimui – paprastesnius, elektrinius jos modelius galima įsigyti ir tuomet, kai norisi efektyvesnio malkų kapojimo. Jiems tikrai neprireiks didelių investicijų: vertė šiuo atveju priklauso nuo funkcionalumo ir suteikiamų galimybių, tad jeigu Jūsų poreikiai nėra dideli, tikrai surasite Jūsų biudžetui priimtiną variantą. Įvairių tipų malkų skaldykles siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – čia jas įsigysite itin patraukliomis sąlygomis.

Nustoję tikėti visais šiais mitais, apsirūpinsite tokia sodo technika, kuri iš tiesų palengvins visas kieme atliekamas užduotis. Svarbiausia, kad naujieji įrenginiai atitiktų visus Jūsų lūkesčius – tuomet niekuomet neteks gailėtis dėl savo pasirinkimo.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas