Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Sveikata

Koronavirusas nustatytas po mirties, bet tai sukėlė abejonių

Nijolė STUNDŽIENĖ

Savaitgalį pranešta, kad šalyje tarp užsikrėtusiųjų korovavirusu yra ir Ukmergės gyventojas. 66-erių vyrui COVID-19 infekcija nustatyta po mirties. Kaip skelbė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai, asmuo mirė liepos 7-ąją savo namuose nukritęs nuo laiptų. Atliekant privalomus tyrimus ir paaiškėjo, kad vyras buvo užsikrėtęs. Tačiau iki antradienio pietų mirusysis dar nebuvo palaidotas, nes suabejota tyrimų išvadomis.

Informacija apie tai, jog mirusiam ukmergiškiui nustatytas koronavirusas, buvo paskelbta ir rajono savivaldybės socialiniame „Facebook“ tinklapyje, tačiau šis pranešimas greitai pašalintas. Neva nenorėta skleisti panikos.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, mirusio žmogaus artimieji suabejojo tyrimų išvadomis. Vyras nejautė jokių ligos simptomų, jų neturi ir kiti šeimos nariai. Tačiau jiems visiems, buvusiems artimame sąlytyje, teks dvi savaites praleisti saviizoliacijoje. Izoliuotis taip pat prireikė ir didelės rizikos kontaktą turėjusiam policijos tyrėjui.

„Šeima norėjo, kad jiems visiems būtų atliktas koronaviruso testas, tačiau Visuomenės sveikatos centro specialistų nuomone, tai daryti nėra tikslinga, nes žmonės nejaučia ligos simptomų, pakanka, kad jie izoliuojasi“, – situaciją komentavo rajono meras. Jis nesiryžo svarstyti, kur žmogus galėjo užsikrėsti, ar jo aplinkoje buvo iš užsienio grįžusių asmenų.

Rajono vadovas tik sakė, jog mirusiojo artimiesiems išduotas leidimas velionį palaidoti, todėl neaišku, kodėl jie to nedaro.

R. Janickas neneigė, jog girdėjo, kad pirmadienį velionio šeima sulaukė kito tyrimo išvadų, kuriose koronavirusas neužfiksuotas. Pasak mero, mirus žmogui dingsta bakterijų terpė ir infekcija kartais nenustatoma.

„Mūsų turimoje statistikoje šis žmogus mirė ne dėl koronaviruso, bet po mirties jam nustatyta COVID-19 infekcija“, – tvirtino rajono vadovas.

Pastarasis atvejis yra 92-asis bendroje Ukmergės rajono gyventojams patvirtintų šios infekcijos atvejų statistikoje. Iš visų sirgusių ukmergiškių 82 pasveiko ir 9 mirė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • L :
    O jeigu butu nenukrites ir nemires,tai taip ir butu vaiksciojas sirgdamas zmogus. Ir niekam nebutu idomu,o dabar iskapste po mirties,jog sirgo. Ir kam cia naudingas tas viruso skaicius???
  • Birute :
    Nebemalkit s....jau ir taip visa savivaldybe apsidirbo sveikatos centras tai pat dar ir Jenickas peza nesamones ar jus visi ponai is kito pasaulio esat ar smegenis jusu covid pazeistos...kiek dar galit apgaudineti zmones ir is zmoniu tyciotis.straipsnis neatitinka tikroves.tai mire 7d.tai 8.d patis nebezynot kaip is to s...islipt sausiems.cia numirusiam dingsta lasteles o pries tai nemires buvo .atsikele ir vel mire:)))graudu skaityt tokius straipsnius jei meluojat tai nors meluot ismokit.
  • Ausra :
    Mirus zmogui dingsta bakteriju terpe...:)))pagal jusu durnus atsakymus turejo zmogus pirma numires atsigauti paimti testa ir vel numirti...nebejuokinkit pasaulio su savo durnais komentarais..teisybe vis tiek isaiskes..neskleiskit melo...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas