Įvairūs

Gyvenamojo namo projektas: 5 niuansai, kuriuos turite žinoti

Svajojate apie savo namus, kurie bus sukurti pagal Jūsų poreikius? Tai – įmanoma, tik galbūt reikės daugiau kantrybės, kadangi smulkmenų vertinimas – svarbus dalykas ir kuo daugiau aspektų bus apgalvota – tuo ir rezultatas labiau patenkins poreikius.

Jeigu Jums reikalingas kokybiškas namo projektas pagal individualius poreikius – paslaugas teikia „Architektų gildija“. Daugiau informacijos apie jų siūlomas paslaugas ir atliktus projektus galite rasti čia: architektugildija.lt.

  1.     Individualus ar pakartotinis namo projektas?

Jeigu ieškote kažko unikalaus ir geriausiai patenkinančio Jūsų poreikius – individualūs namų projektai visada yra geresnis pasirinkimas. Pasirinkus tipinį projektą, deja, dažniausiai nepavyksta maksimaliai patenkinti klientų poreikių. Vieniems terasa yra per maža, kitiems namų suskirstymas kambariais neatrodo ergonomiškas. Taisyti projektą dažnai užtrunka dar ilgiau nei kurti naują, tad kartais užsisakydami individualų sutaupysite  daugiau laiko ir pinigų.

  1.     Projektas – tik kartu su sklypu?

Projekto ir sklypo sąryšis yra labai glaudus, kadangi kartais konkretus sklypas nurodo – koks projektas galimas, tiksliau, tam tikri jo akcentai. Tad jeigu tiksliai žinote kaip atrodo Jūsų namai – pirmiausia siūlome užsisakyti projektą pas specialistus ir tik tada ieškoti žemės sklypo, kur jis gali būti realizuojamas. Žinoma, taip pat tariantis su specialistais, kurie puikiai išmano ne tik architektūros, tačiau ir geoterminius aspektus.

  1.     Poreikis – vis daugiau natūralios šviesos.

Šiais laikais kuriami namų projektai įvertinus žmonių poreikius gyventi kuo šviesesniuose namuose, kuriuose daug dėmesio skiriama saulės spinduliams, kurie patenka į patalpas. Ne veltui pasirenkamos ištisos stiklinės sienos, kurios traukia akis savo unikalumu, žinoma, džiugina ir dizainu. Deja, ne visuose sklypuose ir ne visuose projektuose šie poreikiai gali būti įgyvendinami, tad, vėlgi, specialisto patarimai tampa ne galimybė, tačiau būtinybė.

  1.     Projektuotojo pasirinkimo gairės.

Suvokus, kad be gero projekto – nei iš vietos, laikas ieškoti geriausių specialistų. Kaip jau minėjome „Architektų gildija“ dažnai pristatoma kaip geriausia profesionalų komanda tiems, kurie turi specifinius poreikius ir tikisi, kad jie bus įgyvendinti iki mažiausių smulkmenų.

Visgi, jeigu norite įvertinti dar daugiau smulkmenų – nepamirškite:

  • Jog projekto kainos kinta.
  • Kai kurie specialistai dirba tik su tam tikro tipo namais.
  • Skiriasi konkrečiai suteikiamų paslaugų planos.
  • Galima internete rasti buvusių klientų paliktus komentarus.
  • Turi būti vertinami ir atlikti darbai.
  • Bei kitos gairės.

Radus gerą specialistą – turėti svajonių namus bus kur kas paprasčiau.

  1.     Būsto ekonomija – ne prioritetas?

O turėtų būti, kadangi svarbiausia, kad pigiau kainuotų ne paties būsto statybos, tačiau būtent jo išlaikymas. Štai kodėl reikia daugiau dėmesio skirti ergonomiško A++ klasės objekto kūrimui.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas