Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Sodo traktoriuko pasirinkimas: ekspertų patarimai

Sodo traktoriukas priežiūros darbus gali paversti malonumu. Tai technika, kurią atranda vis daugiau lietuvių. Ir nors pačioje pradžioje gali atrodyti, kad įrangos kaina yra didesnė nei įprastos vejapjovės, tad svarbu įvertinti poreikius, tačiau dažniausiai įsigijus ir pradėjus naudoti – abejonių paprasčiausiai nelieka.

Geros kokybės sodo traktoriukai laukia Jūsų elektroninėje prekybos vietoje parkutechnika.lt. O mes dalinamės ekspertų patarimais, kurie padės rasti labiausiai poreikius patenkinančią sodo priežiūros įrangą.

Pjaunant įranga gali surinkti žolę, gali ją sumulčiuoti arba „išspjauti“ ir palikti ant vejos. Pagal šį darbą dažnai pasirenkama reikalinga įranga, galiausiai, tai lemia ir pačios vejos išvaizdą. Geriausia, žinoma, žolės surinkimas, kadangi likusi ant vejos ji pradeda pūti ir taip gadina paviršinė vejos sluoksnį.

Galiausiai, taip sutaupoma daug laiko, kadangi žmogui nereikia papildomai su grėbliu pašalinti nupjautos žolės. Taip pat geras pasirinkimas yra mulčiavimas. Tai puiki galimybė ne tik pašalinti per aukštą žolę, tačiau taip pat ir nesirūpinti dėl vejos tręšimo, kadangi trąšos, kurios padengia ją – natūralios, maistingos ir naudingos. Tiesa, siekiant mulčiuoti – veją teks pjauti dažniau, negalima laukti, kol ji labai užaugs.

Žinoma, taip pat verta detaliau išanalizuoti siūlomus traktoriuko priedus, kurie suteikia jam daugiau funkcionalumo. Tiesa, priedus galima įsigyti ir atskirai, tik tokiu atveju būtinas detalus charakteristikų vertinimas, kad rastumėte tai, kad tobulai tinka prie Jūsų įrangos.

Pavyzdžiui, puikus pasirinkimas yra montuojamas šepetys, kuris padeda paprasčiau palaikyti tvarką kieme, taip pat, sniego aeratorius, kuris leidžia traktoriuką naudoti visus metus. Žinoma, įsigykite ir priekabas, agregatus, kurie padeda atlikti įvairius sodo priežiūros darbus, rinktuvus. Tuomet žoliapjovė taps kur kas funkcionalesnė.

Dar vienas vertinimo kriterijus yra pasirenkama transmisija, kuri gali būti automatinė arba mechaninė. Jeigu sode yra labai daug kliūčių, kurias reikia apvažiuoti – tokiu atveju transmisijos pasirinkimas nėra svarbus kriterijus. Tačiau automatinė labiausiai pasiteisina tokiu atveju, kai kliūčių mažai, nereikalingas pavarų keitimas, įranga puikiai veikia, nereikalauja iš žmogaus darbo. Ne veltui tuomet vejos pjovimas tampa tokiu dideliu malonumu.

Jeigu šis gidas Jums nesupaprastino paieškos – tuomet geriausia tartis su specialistais, kurie konsultuoja ir virtualiai.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas