Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kvapai ir emocijos: kaip aromatas veikia mūsų kasdienybę?

Mėgstate kasdien kvėpintis, kadangi tai Jums suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, per kvapus atsiskleidžiate kaip asmenybė? Suprantama. Tačiau kvėpinti reikia ne tik save patį, tačiau ir namus, kadangi aromatas veikia mūsų savijautą, gali reguliuoti mūsų energiją, galiausiai, net padėti geriau jaustis, išgyti.

Garbane.lt rasite labai platų namų kvapų pasirinkimą, tad susipažinkite su aromatais, susižinokite – kaip jie veikia žmogaus uoslę bei savijautą ir įsigykite Jums labiausiai tinkamus.

Kvapai – ritualų dalis

Šiuo metu daugelio namuose esantys namų kvapai su pagaliukais gali priminti tuos kvepalus, kurie buvo senovėje naudojami religiniams ritualams. Nepriklausomai nuo religijos – visos jos naudojo kvapus, kad užburtų, kad sukurtų magišką aplinką, galiausiai, galėtų kontroliuoti žmogaus psichiką. Ypač – Rytų šalių atstovai, kuriems net ir šiais laikais labai ryškūs namų kvapai yra būtinybė.

Katalikų bažnyčiose dažniausiai naudojami neutralūs kvapai, paprastesni, ne tokie aštrūs. Dažniausiai – bosvelijos derva, kuri turi kartų kvapą, todėl magiškai veikia, svaigina.

Aromatika ir psichologija

Tai, kad namų kvepalai naudojami jau tūkstančius metų geriausiai įrodo, kad kvapas veikia žmogaus psichiką. Jis gali net kontroliuoti elgesį, tad ieškodami kvapuko namams – atidžiai turite rinktis aromatą. Vis kitoks gali būti pasirenkamas net pagal patalpas, kuriose bus juo mėgaujamasi.

Kokybiški namų kvapai labai dažnai rekomenduojami asmenims, kurie turi psichologinių problemų. Taip pat tiems, kurie blogai miega, kuriems tenka nuolatos patirti stresą arba nuotaikų kismą. Galiausiai, net psichoterapeutai siūlo aromaterapiją išbandyti depresininkams, kuriems būtina išmokti atsipalaiduoti.

Galiausiai, eteriniai aliejai veikia ne tik žmogaus kūną bei psichiką, tačiau taip pat ir socialinį lygmenį, kadangi  kvepiantys namai dažniausiai asocijuojasi su prabanga, priežiūra.

Uoslės mechanizmas

Kodėl kvapai taip stipriai veikia mūsų emocijas ir vien tik uostydami aromatus galime apsiverkti? Todėl, kad smegenų dalis, kuri yra atsakinga už emocijas, yra visiškai greta tos, kuri atsakinga už uoslę, tad jos turi labai artimą ryšį, sąveikauja viena su kita.

Ne veltui aromatas gali sukelti labai malonius prisiminimus. Pavyzdžiui, kai kurie užuodę bandelių kvapą tikina, kad prisimena močiutę, tad susigraudina. Kai kuriuos teigiamai veikia rudens lietaus kvapas, kadangi jis asocijuojasi su žaidimais, pramogomis. Konkretus kvapas veikia žmogų vis kitaip, tad pasikartosime, kad ieškodami namų kvapų – būtinai turite kuo daugiau dėmesio skirti aromato pasirinkimui.

Svarbiausia yra rinktis geros kokybės aromatus, ne sintetinius, kurie siejasi su plastmase, o ne augalais. Tokiu atveju nebus jokio poveikio, kvapas gali erzinti.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas