Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Gyvenimas UK:  kaip uždirbti daugiau ir susigrąžinti mokesčius?

Vis daugiau žmonių nusprendžia išvykti padirbėti į užsienį – toks sprendimas vilioja didesnėmis uždarbio galimybėmis ir naujomis patirtimis. Daugybė lietuvių kasmet išvyksta į Jungtinę Karalystę, kurioje neretai lieka ilgesniam laikui nei buvo planuota. Vieni tikisi užsidirbti būsto pradiniam įnašui, kiti nori užtikrinti oresnį gyvenimą, dar kiti tikisi pasisemti neįkainojamos patirties. Daugumą emigrantų dažnai kankina vienas ir tas pats klausimas – kaip uždirbti daugiau ir užtikrinti didesnes pajamas. Taigi, kaip tą padaryti?

Papildomo darbo galimybės

Mūsų tautiečiams žodis „viršvalandžiai“ neskamba kaip keiksmažodis, jei už tai mokama papildomai. Taigi, jei norite uždirbti daugiau, galite pagalvoti apie ilgesnes darbo valandas dabartinėje darbovietėje. Tokiu atveju jums nereikės rūpintis dar vieno darbo paieška, o gaunamas atlyginimas bus tikrai solidus. Taip pat galima pasvarstyti  ir apie papildomo darbo paieškas – tokiame dideliame mieste kaip Londonas tikrai neturėtų būti keblu rasti galimybių dirbti papildomai: puikiu pasirinkimu gali būti pedagoginė veikla, darbas aptarnavimo srityje, ir t.t. Kai kurie darbai yra siūlomi vakarais arba savaitgaliais, tad tuomet, jei dirbate penkias dienas per savaitę, suderinti darbotvarkę bus tikrai paprasta. Taip pat verta pagalvoti ir apie savarankiškai vykdomą veiklą, kuria galima užsiimti namuose. Tam yra suteikiamos tikrai palankios sąlygos, nes dalį sumokėtų mokesčių vėliau galėsite susigrąžinti.

Išmokite taupyti

Palanku yra tai, kad Jungtinėje Karalystėje neretai vyksta įvairūs išpardavimai, kurie padeda sutaupyti tikrai nemažai pinigų. Čia parduodami drabužiai bei avalynė kainuoja pigiau nei Lietuvoje, o išpardavimų metų galima kur kas pigiau įsigyti ir kitos produkcijos. Nemažai išlaidų pareikalauja būsto nuoma, todėl pravartu jį nuomotis kartu su bičiuliais. Taip pat galima patiems išsinuomoti visą namą ar butą ir ieškoti nuomininkų – tokiu atveju nuomos suma bus padalinama lygiomis dalimis, o kompaniją galėsite pasirinkti patys. Turbūt nereikia net sakyti, kad nemažai pinigų pareikalauja žalingi įpročiai. Anglijoje cigaretės kainuoja tikrai nepigiai, tad geriausia tiesiog mesti rūkyti. Kai kurios paslaugos, tokios kaip dantų taisymas ir pan., Jungtinėje Karalystėje kainuoja gana brangiai, todėl galima pagalvoti apie naudojimąsi šiomis paslaugomis Lietuvoje. Dažnais atvejais net ir sumokėjus už kelionę pirmyn ir atgal išlaidos tampa mažesnės nei tada, jei paslaugomis naudojamasi UK.

Susigrąžinkite mokesčius

Mokesčių grąžinimas UK gana dažnai kelia įvairių klausimų, ir ne visada yra paprasta visus formalumus sutvarkyti savarankiškai. Svarbu žinoti, kad mokesčius susigrąžinti galėsite tik tada, jei gyvensite Jungtinėje Karalystėje – visam laikui grįžę į Lietuvą tuo jau negalėsite pasirūpinti. Norintys tai atlikti turi užpildyti deklaraciją ir pagrįsti pajamų bei išlaidų tikrumą. Kartais tą atlikti patiems yra gana sudėtinga, todėl verta kreiptis į specialistus, kurie šį darbą galėtų atlikti už jus. Įvairių bendrovių, kurios konsultuoja mokesčių grąžinimo klausimais, rasime ne taip ir mažai, todėl visada bus galima pasirinkti pačias tinkamiausias įmones. Jei šį darbą patikėsite specialistams, mokesčių grąžinimas bus dar greitesnis ir sklandesnis – visais formalumais bus pasirūpinama už jus, ir vėliau bendrovė tiesiog perves jums priklausančią pinigų sumą (jau atskaičius teikiamos paslaugos kainą).

Vykdami į Jungtinę Karalystę padirbėti gerai pagalvokite ne tik apie tai, kokios bus jūsų gaunamos pajamos, bet taip pat įvertinkite ir išlaidas. Kuo jos bus mažesnės, tuo daugiau pinigų galėsite parsivežti. Taip pat verta pasidomėti įvairiais mokesčių klausimais ir išsiaiškinti, kada yra suteikiama galimybė susigrąžinti mokesčius UK. Žinoma, tuo už jus gali pasirūpinti specialistai, tačiau tai visada reiškia papildomas išlaidas.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas