Jei prireiktų, pastate įsikurtų izoliuotis turintys gyventojai.

Aktualijos, Naujausi

Saviizoliacijai parinktos Rečionių UDC patalpos

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Vadovaujantis LR Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos birželio 8 d. posėdyje priimtu nutarimu, savivaldybių administracijos, rengiantis galimai antrai COVID-19 bangai, įpareigotos iki šių metų liepos 31 d. užtikrinti patalpų, tinkamų gyventojų saviizoliacijai parinkimą, taip pat – aprūpinimo maistu organizavimą.

Birželio 11 dieną posėdžiavęs Ukmergės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centras, vykdydamas šį nutarimą ir atsižvelgdamas į Ukmergės rajono savivaldybės administracijos siūlymą, nusprendė laikinai, iki rugsėjo 1 dienos, esant saviizoliacijos poreikiui naudoti Rečionių universalaus daugiafunkcio centro (UDC) patalpas. Jose yra 8 atskiri kambariai, be to, galima būtų įsikurti ir sporto salėje. Taip pat čia įrengta valgykla, kuri galėtų tiekti maistą, yra skalbyklė, mikrobangų krosnelė ir kiti buityje naudojami daiktai.

Nuo visuotinio karantino pradžios iki birželio 11 dienos saviizoliacijai savivaldybė gyventojams siūlė įsikurti Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos Veprių stovyklavietėje bei Ukmergės miesto viešbutyje „Big Stone“. Iš viso čia privalomą dviejų savaičių saviizoliaciją praleido 25 asmenys: 18 Vepriuose ir 7 viešbutyje.

Kadangi sušvelninus karantino reikalavimus viešbutis ėmė vykdyti įprastą savo veiklą, o Veprių stovyklavietė dirbti pradės nuo birželio 22 dienos, savivaldybei saviizoliacijos tikslams beliko tik vienas keliamus reikalavimus atitinkantis socialinis butas, kuriame galėtų apsistoti vienas asmuo.

Rečionių UDC pastatą birželio 10 dieną apžiūrėję savivaldybės administracijos atstovai dėl jo priekaištų neturėjo, o birželio 12 dieną Švietimo ir sporto skyriuje įvykusio pasitarimo, į kurį buvo pakviestos Rečionių UDC direktorė Gražina Buteikienė ir vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė Rita Motiejūnienė, metu viskas buvo aptarta detaliau, sudėliotas veiksmų planas.

Jei atsirastų poreikis saviizoliuoti daugiau nei vieną asmenį, savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Rečionių UDC veikianti ikimokyklinio ugdymo grupė (vaikai ir darbuotojos) būtų perkelti į vaikų lopšelį-darželį „Nykštukas“. Tam būtų organizuotas jų pavežėjimas.

Nuo rugsėjo 1 dienos, pasibaigus vasaros veikloms, saviizoliacijai vėl bus naudojama Veprių stovyklavietė.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas