A. Kupčinskaitė-Ryklienė su apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojomis E. Lipinskaite (kairėje) ir T. Chmeliauskaite.

Jaunimas, Naujausi

Tryliktą kartą įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“

Emilija URBONAVIČIŪTĖ

Vytauto Didžiojo universiteto studentė

Gražų birželio 16-osios rytą skambėjo paskutiniai mokytojų sveikinimai ir šilčiausi linkėjimai „Šilo“ progimnazijos aštuntokams. Iškilmingoje ir labai svarbioje šventėje moksleiviams buvo įteikti pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimai. Visi tėveliai ir vaikai su šypsenomis veiduose laukė, kol pagaliau šie dokumentai bus jų rankose. Kaip ir kiekvienais metais, pabaigai buvo palikta intriga, kam gi šiemet atiteks jau tradiciniu tapęs dr. Astos Kupčinskaitės-Ryklienės inicijuotas mokyklos apdovanojimas „Tikslas ir prasmė“.

Ši nominacija jau yra tapusi „Šilo“ progimnazijos tradicija. Kiekvienais metais apdovanojimas yra įteikiamas dviem gabiausiems mokiniams. Moksleivių žinių įvertinimas ir paskatinimas judėti pirmyn buvo A. Kupčinskaitės-Ryklienės idėja, kuri pradėta įgyvendinti dar 2008 metais. Iniciatorė yra „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė. Pirmuosius metus apdovanojimai buvo skiriami dvyliktokams, o nuo 2013 m., pasikeitus mokyklos statusui, jie atitenka gabiausiems aštuntokams. Pagrindinis tikslas – skatinti mokinius siekti įvykdyti tai, kas užsibrėžta, būti drąsiems ir matyti savo pastangų, darbų prasmę.

Šiųmetinė šventė pačiai Astai buvo svarbi ir išskirtinė. Tai pirmieji metai, kai ji sveikino ir apdovanojo savo nauja, pirmąja autorine knyga „Tarkų pilis“.

„Šilo“ progimnazijos direktorius Darius Kaplūnas ir direktoriaus pavaduotoja Rita Gelūnienė iškilmingai paskelbė, kad 2020 m. apdovanojimus „Tikslas ir prasmė“ pelnė Eigilė Lipinskaitė ir Tėja Chmeliauskaitė.

E. Lipinskaitė ,,Šilo” mokykloje mokosi nuo penktos klasės. „Mokinė nuo pirmųjų dienų išsiskyrė gabumais, apsiskaitymu, lyderio savybėmis. Eigilė ypač gabi humanitariniams mokslams. Nuo penktos klasės mergaitė dalyvavo rajoniniuose raiškiojo skaitymo, epistolinio rašinio konkursuose, rajoninėse lietuvių kalbos olimpiadose, kur laimėdavo pirmas vietas. Jai puikiai sekėsi ir matematikos, geografijos olimpiadose.

Respublikiniame projekte „Kalbų Kengūra“ Eigilė tapdavo diplomante, šįmet jai įteiktas Oranžinės Kengūros diplomas. Moksleivė respublikiniame vertimų konkurse „Tavo žvilgsnis 2020“ pažymėta kaip nugalėtoja-diplomantė už vertimą iš anglų kalbos. E. Lipinskaitė jau keletą metų iš eilės gauna rajono Gabių vaikų ir jaunimo fondo apdovanojimus už puikius mokymosi rezultatus, o 2019 ir 2020 metais – ir už sėkmingą dalyvavimą nacionaliniame konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ (laimėjo pirmą ir antrą vietas). Eigilė buvo aktyvi progimnazijos veiklose, vedė įvairiausius renginius. Mergaitė taip pat mokosi Meno mokyklos Muzikos ir Dailės skyriuose, lanko šokių repeticijas. Mokinė giliai mąsto, puikiai tai moka perteikti rašiniuose, nes kūryba yra jos pašaukimas. Tai darbšti, įvairiapusiška asmenybė“,– teigė R. Gelūnienė.

Gražiausi direktoriaus pavaduotojos žodžiai bei pagyros buvo skirtos ir antrąjai nominantei T. Chmeliauskaitei, kuri „Šilo“ mokykloje mokosi nuo pirmos klasės: ,,Mergaitė išsiskyrė labai rimtu požiūriu į mokslą, todėl jos žinių, mokėjimų ir įgūdžių metiniai rezultatai vis gerėjo. Šiemet Tėja 8 klasę baigė vien dešimtukais. Mergaitė kasmet dalyvaudavo įvairiose mokyklos ir rajono olimpiadose, konkursuose pelnydama prizines vietas, diplomus. Projekte „Kalbų Kengūra“ yra laimėjusi Auksinės, Sidabrinės Kengūros apdovanojimus. Ji noriai gynė progimnazijos garbę rajoninėse sporto varžybose. Tėja aktyvi tarpmokyklinio strateginės partnerystės projekto „KEISKIME POŽIŪRĮ: visos profesijos tinka ir vyrams, ir moterims“ dalyvė. Mergaitė dar mokosi Meno mokyklos Dailės skyriuje, o pernai baigė tos pačios mokyklos Muzikos skyriaus fortepijono dalyką, yra dalyvavusi įvairiuose atlikėjų konkursuose. Tėja – tvirto charakterio, visada siekianti aukštesnių tikslų, pasižymi gilinimusi į esmę, atsakymų ieškojimu ir atkaklumu, darbštumu, įvairiapusiais gabumais.“

Abi mergaitės toliau ketina mokytis gimnazijoje.

Renginio metu koncertavo aštuntokai.

Dovilės KUPČINSKAITĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas