Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Lova ar sofa-lova: ką rinktis?

Šiais laikais baldų įvairove tikrai negalėtume skųstis – jie gali būti pačių įvairiausių dydžių, stilių ir tipų. Nieko nuostabaus, kad net ir norėdami išsirinkti kasdieniam miegojimui skirtą baldą, turime ne vieną alternatyvą. Šiam tikslui įprasta naudoti standartines lovas, tačiau plati pasiūla lemia, jog daugelis apgalvoja ir sofos-lovos pasirinkimą. Abu šie variantai turi savų privalumų – jei svarstote, kuris iš jų geriausiai tiks Jūsų atveju, pirmiausia su visais jais susipažinkite. Palyginome standartinių lovų ir sofų-lovų ypatybes.

Komfortas

Galima sakyti, kad tai – kone vienintelis aspektas, kuomet sofos-lovos labai ženkliai nusileidžia įprastinėms lovoms. Visų pirma vien jau dėl to, kad norint patogiai atsigulti, jas nuolat reikia ištiesti, kai tuo tarpu lovą užtenka pasikloti. Pati miego kokybė taip pat dažniausiai būna geresnė, tačiau šis aspektas vertas platesnių diskusijų. Jei įsigysite lovą su ne itin kokybišku čiužiniu, toks poilsis nebūtinai bus itin komfortiškas. Tačiau ir vėlgi – jei investuosite į šį gaminį, vieną kartą jį įstatę į lovą, ilgam laikui apie pokyčius pamiršite, tuo tarpu nuo sofos-lovos čiužinį nuolat reikės nuimti ir surasti jam sandėliavimo vietą.

Prisitaikymas erdvėje

Leiskime atsigriebti sofoms-lovoms, kurios savo universalumu yra sunkiai aplenkiamos. Kadangi šie baldai į lovas tik transformuojasi, dienos metu juos galima naudoti kaip paprastas sofas – tai ženkliai praplečia jų pritaikymo galimybes. Juos galima pastatyti ne tik miegamajame, bet ir svetainėje ar jaunuolio kambaryje: bet kokia tokia patalpa, priklausomai nuo pageidavimų, galės atrodyti reprezentatyviai, o kai prireiks, paversite ją miegamuoju. Tuo tarpu lovos tokių galimybių pasiūlyti negali, tačiau jei turite atskirą miegamąjį, vargu, ar laikysite tai labai dideliu trūkumu.

Dydis

Iš esmės tarp abiejų šių tipų baldų galima rasti įvairiausių išmatavimų gaminių, tačiau reikėtų paminėti tai, jog suskleistos sofos-lovos užima gerokai mažiau vietos nei tik miegojimui skirti baldai. Jei vietą turite labai taupyti ir kambarys turi daugiau nei vieną paskirtį, šis privalumas iš tiesų bus aktualus. Juk nieko tokio, jei nakties metu nebeliks daug laisvos vietos praėjimui, o sofos kraštas beveik remsis į stalą ar kitus baldus – atėjus dienai, šią situaciją ir vėl galėsite greitai ištaisyti.

Pasirinkimo įvairovė

Šiuo klausimu tarp šių baldų drąsiai būtų galima dėti lygybės ženklą. Lovų asortimente rasite labai skirtingų dydžių modelių – nuo viengulių iki išskirtinai plačių baldų. Su stalčiais, patalynės dėže, minkštu galvūgaliu, įvairiausių spalvų ir skirtingų stilių – pasirinkimo nepritrūks nepriklausomai nuo to, ar miegamajame puoselėjate modernų, ar klasikinį interjerą.

Sofos-lovos įvairove tikrai nenusileidžia. Kadangi pagrindinė jų funkcija visgi yra skirta sėdėjimui ir sąlyginai – patalpos puošimui, tarp jų galima rasti net ir labai išskirtinai atrodančių variantų, kuriuos drąsiai galėsite paversti patalpos akcentu. Tačiau jei labiau vertinate minimalizmą ir neutralius tonus, nusivilti taip pat neteks. Spauskite čia, jei norite geriau pažinti šiuo metu prekyboje esančias sofas-lovas.

Kaina

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, kad šių gaminių kainos gali skirtis priklausomai nuo gamyboje naudojimų medžiagų, stilistinių sprendimų ar netgi gamintojo. Nors būtų galima manyti kitaip, iš tiesų lyginant pačius pigiausius šių baldų modelius, nemažai daug išlaidų nereikalaujančių gaminių galima rasti ir tarp lovų. Žinoma, reikėtų atsižvelgti ir į tai, jog papildomai galbūt reikės įsigyti ir groteles ar čiužinį – būtent nuo šio gaminio priklauso didelė dalis mūsų miego kokybės.

Tad didžiausias skirtumas yra tas, jog bet kuri sofa-lova kone iš karto yra paruošta miegojimui, kai tuo tarpu norint patogiai įsitaisyti lovoje, dar gali prireikti ir papildomų išlaidų. Visgi, siekiant sutaupyti, ir perkant standartinę lovą galima tai padaryti. Plačią jų įvairovę siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – šioje svetainėje lovą įsigysite palankiomis sąlygomis.

Susipažinus su visais šių baldų niuansais, nesunku nuspręsti, kuris variantas labiausiai tinka Jūsų namams. Jei norite išskirtinio komforto ir galite tam skirti pakankamai erdvės, geriausia būtų rinktis lovą, tačiau jeigu Jums labiau imponuoja universalumas, labiau liksite patenkinti sofos-lovos suteikiamomis galimybėmis. Tačiau faktas vienas – bet kuriuo atveju tikrai turėsite iš ko pasirinkti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas