Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Su maisto produktais gaus ir higienos prekių

Loreta EŽERSKYTĖ

Pagal nustatytą grafiką, birželio 17 dieną Ukmergėje esantį sandėlį turi pasiekti Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) maisto produktai ir higienos prekės. Vadinamieji paketai šį mėnesį bus išdalinti rajono gyventojams.

Tai jau trečiasis šių metų EPLSAF maisto paketų ir pirmas higienos prekių dalinimas, kurį organizuoja rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius. Ukmergės mieste šį darbą atlieka Nestacionarių socialinių paslaugų centras, kaimo vietovėse – seniūnijos.

Rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistė Laima Pliukštienė „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad maisto produktus ir higienos prekes gaus 2 767 nepasiturintys ar mažas pajamas gaunantys gyventojai. Gavėjų skaičius vasario mėnesį, kai buvo dalijama pirmoji šiais metais parama, siekė 2 198, balandį maisto produktų krepšelis buvo skirtas 2 673 asmenims.

„Kaip ir dalijant davinius balandžio mėnesį, kai buvo paskelbtas karantinas, ir dabar bus laikomasi saugaus atstumo, vengiama tiesioginio kontakto. Maisto produktai bus dedami ne į gavėjų atsineštus krepšius, o į specialiai tam skirtus atskirus maišus, kuriuos pristatė paramos tiekėjai. Be to, dalijime dalyvaujantys darbuotojai aprūpinti pirštinėmis, respiratoriais, dezinfekavimo priemone,“ – sakė L. Pliukštienė.

Birželio mėnesio maisto produktų krepšelį sudarys aštuoni maisto produktai: 1 kg miltų, 0,5 kg makaronų, 0,5 kg ryžių, 1 kg cukraus, 0,66 kg konservuotų žirnelių, 0,4 kg kiaulienos konservų, 0,5 kg sausų pusryčių, 0,48 kg konservuotos daržovių sriubos. Taip pat sunkiau besiverčiantys kartu su maisto produktais atsiims ir visai šeimai tinkančias penkias higienos prekes: muilą, šampūną, skalbimo skystį, dantų pastą ir dantų šepetėlį. EPLSAF pažymi, kad įsigyjant šias higienos prekes didelis dėmesys buvo skirtas tam, kad visos jos būtų saugios vartoti, nesukeltų alerginių reakcijų, tausotų odą ir aplinką.

Kaip informavo L. Pliukštienė, parama maisto produktais ir higienos prekėmis į Taujėnų, Vidiškių seniūnijas ir Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą bus pristatyta birželio 23 d.; į Pivonijos, Veprių, Pabaisko, Žemaitkiemio ir Lyduokių seniūnijas – birželio 25 d.; į Deltuvos, Siesikų, Šešuolių ir Želvos seniūnijas – birželio 26 d.

„Kadangi maisto produktai ir higienos prekės kiekvienam gavėjui bus paruošti į specialiai skirtus atskirus maišus, todėl dalinimas gali prasidėti nuo kitos darbo dienos po atvežimo. Visi, gaunantys paramą maisto produktais, turi kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją, o miesto gyventojai į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą (Deltuvos g. 19, tel. 61 924),“ – paaiškino Socialinės paramos skyriaus specialistė.

L. Pliukštienė primena, kad teisę gauti paramą maisto produktais ir higienos prekėmis iš EPLSAF turi nepasiturintys gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (187,50 Eur).

Kai šeimos pajamos vienam jos nariui ar vienam gyvenančiam asmeniui didesnės nei 1,5 VRP dydžio, bet neviršija 2,5 VRP dydžių per mėnesį (312,50 Eur.), parama maisto produktais ir higienos prekėmis gali būti skiriama išimties tvarka. Prašymai dėl paramos maisto produktais ir higienos prekėmis priimami visus kalendorinius metus.

Miesto gyventojai, norintys gauti šią paramą, turi kreiptis į Nestacionarių socialinių paslaugų centrą, o kaimiškų vietovių gyventojai – į seniūnijas pagal gyvenamąją vietą.

Būtina pateikti nustatytos formos prašymą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pažymas apie gautas pajamas per paskutinius 3 mėn. iki kreipimosi (arba kreipimosi mėnesio, jeigu palyginus su praėjusiais mėnesiais keitėsi pajamų šaltinis ar šeimos sudėtis).

Šiais metais maisto produktai iš EPLSAF dar bus teikiami rugpjūčio, spalio ir gruodžio mėnesiais. Taip pat gruodį visus paramos gavėjus kartu su maisto produktais pasieks ir asmens higienos prekių krepšelis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas