Aktualijos

Deklaracijas pateikė tik 48 proc. ukmergiškių

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad pajamas iš individualios veiklos už 2019 metus Ukmergės savivaldybėje deklaravo apie 1,2 tūkst. gyventojų, tačiau pajamų deklaracijas iki liepos 1 dienos už minėtą laikotarpį turi pateikti dar panašiai tiek pat (52 proc.) savarankiškai dirbusių gyventojų.

„Nors šiemet pajamas deklaruoti galima iki liepos 1 d., raginame gyventojus, vykdančius individualią veiklą, neatidėti pajamų deklaravimo paskutinei dienai“ – teigia Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė.

Vilniaus AVMI primena, kad savarankiškai dirbantys pajamų deklaraciją turi pateikti net tuo atveju, jei negavo jokių pajamų iš individualios veiklos. Vykdantys veiklą gyventojai mokesčius sumokėti galės ir vėliau, tačiau deklaruoti pajamas laiku, iki liepos 1 dienos, būtina.

Verta paminėti, kad COVID-19 paveiktas ekonomines veiklas vykdantiems savarankiškai dirbantiems gyventojams automatiškai, be papildomo prašymo taikomos mokestinės pagalbos priemonės – per ekstremaliąją situaciją ir 2 mėnesius po jos, gyventojams nebus skaičiuojami delspinigiai ir pradedamas mokesčių išieškojimas.

Gyventojų pajamų deklaravimo pamiršti neturėtų ir gyventojai, praėjusiais metais pardavę nekilnojamąjį turtą ar turėtą transporto priemonę. Sumokėti GPM nuo skirtumo tarp pardavimo ir pirkimo kainos reikia tuo atveju, kai nekilnojamas turtas parduodamas brangiau nei buvo įsigytas, neišlaikius jo nuosavybėje 10 metų, o transporto priemonės – 3 metus.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas