Aktualijos, Naujausi

Šulinyje aptikti 27 maišai su medžiaga, turinčia gyvsidabrio

Loreta EŽERSKYTĖ

Birželio 4-ąją Vidiškių seniūnijos Baraučiznos kaime esančioje apleistoje sodyboje iš gilaus šulinio iškelti 27 maišai su neaiškios kilmės medžiaga. Maišai sandariai sudėti į statines ir išgabenti į laboratoriją ištyrimui.

Šiai operacijai vadovavo Lietuvos kriminalinės policijos biuras. Įvykio vietoje dirbo policija kartu su ugniagesiais gelbėtojais.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas papasakojo, jog maišai gulėjo 13 metrų gylio šulinyje, ant viršaus buvo uždėtas betono luitas. „Radinys“ buvo apsemtas vandens.

„Atliekant užduotį nepakako Ukmergėje turimos technikos bei įrenginių. Kad galėtume pasiekti šulinyje buvusius maišus, iš Vilniaus buvo pasitelktas aukštalipių ekipažas. Matuoti galimą aplinkos užterštumą iš sostinės atvyko automobilinė cisterna su konteineriu. Prietaisai parodė, kad užterštumo norma buvo viršyta“, – sakė viršininkas.

Susisiekėme su Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininku Rolandu Kiškiu. Jis paaiškino, jog ši operacija buvo vykdoma tiriant vieno organizuoto nusikalstamo susivienijimo veiklą, tikrinant tam tikrus turimus duomenis.

„Įtariama, kad šioje seniai negyvenamoje ir atokioje vietoje esančioje sodyboje buvo atsikratoma po galimai nuo narkotinių medžiagų gamybos likusiomis medžiagomis, kurių sudėtyje yra ir gyvsidabrio. Užterštumo pobūdis ir lygis bus nustatyti po papildomų tyrimų, kurie šiuo metu atliekami. Priklausomai nuo atliekamų tyrimų rezultatų bus paskirta institucija ir padalinys, atsakingas už tolimesnį tyrimą. Šiuo metu tyrimą atlieka Lietuvos policija“, – komentavo R. Kiškis.

Paklaustas, galbūt ši rasta medžiaga gali būti susijusi su 2003 ir 2012 m. Ukmergės rajono apylinkės teisme rastu gyvsidabriu, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas patikino, jog šie du atvejai nieko bendra neturi.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas