Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje – nauji koronaviruso atvejai

Nijolė STUNDŽIENĖ

Loreta EŽERSKYTĖ

Nors Ukmergėje koronaviruso pandemiją pavyko suvaldyti, vis dar pasitaiko pavienių susirgimų. Mobiliajame patikros punkte atliekant profilaktinius tyrimus gegužės pabaigoje, po beveik mėnesio pertraukos, nustatytas vienas naujas COVID-19 infekcijos atvejis. Susirgo vaikų lopšelio-darželio darbuotoja. O šį pirmadienį, birželio 8-ąją, pranešta apie koronavirusu užsikrėtusį ugniagesį gelbėtoją. Taip pat susirgo vienas Ukmergėje dirbantis miškininkas, kuris yra Širvintų rajono gyventojas.

„Gimtosios žemės“ kalbintas rajono savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos vadovas Darius Varnas patvirtino, jog COVID-19 infekcija nustatyta vienam Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojui.

„Jis pirmadienį turėjo gultis į ligoninę planinei operacijai ir prieš tai atliko privalomą tyrimą dėl koronaviruso, – aiškino administracijos direktorius. – Ugniagesys jokių simptomų nejaučia, šiuo metu yra izoliavęsis.“

Susirgusio vyro žmona – medicinos darbuotoja, ji dirba ligoninės slaugos skyriuje, izoliacinėse palatose. D. Varno teigimu, vieni medikai dabar yra testuojami kiekvieną savaitę, kiti – kas 14 dienų, tarp jų sergančių nėra nė vieno. Gegužės 31 dieną minėtoji slaugytoja buvo darbe, o birželio 1-ąją jai, kaip ir kitiems medikams, atliktas testas dėl koronaviruso, kuris buvo neigiamas. Vėliau moteris atostogavo ir šiuo metu nedirbo.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas papasakojo, kad šeštadienio rytą ugniagesiui gelbėtojui atlikus koronaviruso testą, sekmadienio vakare gautas teigiamas atsakymas.

„Birželio 6-ąją šis darbuotojas budėjo, vyko gesinti gaisrų. Su juo kartu dirbo dar penki pamainos ugniagesiai gelbėtojai. Prieš tai užsikrėtęs vyras kontaktavo su dar dviem kitos pamainos žmonėmis. Jie visi 14 dienų izoliavosi namuose, kol kas nė vienas jokių ligos simptomų nejaučia“, – sakė viršininkas ir pridūrė, jog susirgęs kolektyvo narys jokių įtarimų galinčių sukelti kontaktų neturėjo, niekur nebuvo išvykęs. Jis laiką leido namuose, vykdavo tik į darbą bei parduotuvę.

Pirmadienį buvo dezinfekuotos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpos. Pasak D. Vyšniausko, tuo metu visa technika buvo iš garažų išvaryta į kiemą, visi darbuotojai laiką leido pavėsinėje.

„Kadangi dezinfekcija baigėsi tik apie 13 valandą, budinti pamaina negalėjo grįžti į patalpas pietauti, mūsų vadovybė pasirūpino, kad ugniagesiams gelbėtojams pietums būtų pristatytas sausas davinys“, – kalbėjo tarnybos vadovas.

D. Vyšniauskas patikino, jog iš rikiuotės „iškritus“ vienai ugniagesių gelbėtojų pamainai, tai tarnybos darbui neigiamų pasekmių neturės: „Pagal nustatytą tvarką buvo perdėliotas darbo režimas, dabar pamainos budės dažniau, kas antrą dieną.“

Taip pat Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas teigė, jog derinama, kad visiems tarnybos darbuotojams bei Savivaldybės priešgaisrinės ugniagesių tarnybos Pabaisko komandos vienai pamainai, kuri šeštadienį kartu gesino gaisrą, būtų atlikti koronaviruso greitieji testai.

Ekstremalių situacijų komisijos vadovas D. Varnas papasakojo ir apie birželio pradžioje susirgusią ukmergiškę, kuri yra vaikų lopšelio-darželio darbuotoja. Tačiau darbo kontaktų ji neturėjo, nes karantino metu ikimokyk-linio ugdymo įstaigoje nedirbo, nebendravo nei su kolektyvu, nei su vaikais. Koronaviruso testas jai atliktas prieš ruošiantis pradėti darbą. Su kuo moteris kontaktavo ir kur galėjo užsikrėsti, aiškinosi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai.

Lopšelio-darželio darbuotojos susirgimo atvejį būtų galima sieti su užsikrėtimu šeimoje, nes prieš tai sirgo šeimos narys, bet jis jau nuo balandžio 17-osios yra laikomas pasveikusiu.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, koronavirusas šiomis dienomis taip pat nustatytas vienam Ukmergėje dirbančiam miškininkui, bet jis yra Širvintų rajono gyventojas. Šis susirgimo atvejis sietinas su neseniai Kernavėje vykusia asmenine švente, kurioje dalyvavusieji užsikrėtė koronavirusu. Miškininkas Ukmergėje turėjo kontaktą su vienu kolega, kuris izoliavosi.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriui laikinai vadovaujanti Kotryna Žigaitė paaiškino, jog dėl visų susirgimų vyksta epidemiologiniai tyrimai, pagal tam tikrą algoritmą atsekami visi turėti kontaktai. Į didelės rizikos kontaktų grupę patenkantys asmenys izoliuoti, todėl K. Žigaitės nuomone, rizikos plisti infekcijai nėra. Ji taip pat neatmetė versijos, jog kai kurie susirgusieji galėjo užsikrėsti ir nuo jokių ligos simptomų nejaučiančių žmonių.

Iš viso Ukmergės rajone nustatytas 91 COVID-19 infekcijos atvejis. Iš jų 9 ukmergiškiai mirė. Šiuo metu rajone serga 6 žmonės.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ??? :
    "Susirgusio vyro žmona – medicinos darbuotoja, ji dirba ligoninės slaugos skyriuje, izoliacinėse palatose." Kada tie medikai kaukes uzsides? Virusas plinta isskirtinai gydymo istaigose. Sirvintu mere kai Ukmergeje buvo viruso zidinys ukmergiskiams buvo uzdraudus atvykti i Sirvintas - tai kodel kai Sirvintu rajone kilo viruso zidinys Ukmerge nesieme atitinkamu veiksmu parodyti Sirvintu carienei jos vieta ir sirvintiskiams uzdrausti atvykti i Ukmerge?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas