Pavasarį Ukmergės gatvės buvo valomos naudojantis nešvarumus susiurbiančia vakuumine šlavimo mašina.

Aktualijos, Naujausi

Mišiniu bus laistomos visos neasfaltuotos Ukmergės gatvės

Genovaitė KAZIELIENĖ

Praėjusių metų birželio pabaigoje–liepos pradžioje Ukmergėje buvo išbandyta naujovė – šešios gatvės pradėtos laistyti specialiu kietąsias daleles surišančiu medžiagų mišiniu. Ši naujovė pasiteisino, todėl miesto gatvės nuo dulkių šįmet vėl bus saugomos naudojant šią priemonę.

Savivaldybės paskelbtą viešąjį pirkimą laimėjo UAB „Ecoservice“. Planuojama maksimali paslaugos suma – 33 000 Eur su pridėtinės vertės mokesčiu. Savivaldybės ir paslaugą teiksiančios įmonės pasirašytoje sutartyje nurodoma, kad bus mokama už faktiškai atliktą darbą, t. y., kur ir kiek bus išlaistyta mišinio, kadangi planuojamų darbų apimtį gali lemti ir netinkamos oro sąlygos ar įtakoti kiti veiksniai.

Numatoma laistyti viso miesto neasfaltuotas gatves, kurių yra 75, jų bendras plotas – 95 910 kv. m, išskyrus dvi, kurios bus asfaltuojamos. Mišiniu bus apdorojama ir Taujėnų seniūnijos 17 gatvių, kurių bendras plotas – 12 500 kv. m.

Apsaugą nuo dulkių  trims mėnesiams tirpalas užtikrina iki 97 proc., po penkių mėnesių – iki 67 proc.

Darbus planuota pradėti birželio 9 dieną, tačiau savivaldybė gavo UAB „Ecoservice“ raštą, kuriame informuojama, jog gatvės bus purškiamos nuo birželio 15-osios, kadangi dėl karantino ribojimų „strigo CaCl2 druskos pristatymas iš tiekėjų“. Mišinį sudaro beveik 80 proc. kalcio chlorido.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė „Gimtąją žemę“ informavo, kad praėjusiais metais mišinys buvo purškiamas rankiniu būdu, kelių gatvių dezinfekcija atsiėjo 6 750 eurų. Šįmet bendrovė darbus atliks mechanizuotai. Anot Z. Pečiulienės, dėl to paslauga bus pigesnė.

Seniūnė taip pat sakė, kad bus laistoma vieną kartą, nes tikimasi, jog mišinys veiks visą sezoną.

Tvarkant miesto gatves, jau ne pirmą kartą bandoma diegti įvairias naujoves. Šįmet pavasarį prasidėjus koronaviruso pandemijai, visos miesto gatvės buvo dezinfekuotos. Tam išleista apie 6 tūkst. eurų.

Po žiemos susikaupusių nešvarumų nebuvo galima šluoti, todėl pasirinktas kitas valymo būdas – smėlį ir purvą susiurbti. Kadangi mūsų rajone niekas neturi technikos, kuria būtų galima taip tvarkyti gatves, buvo išnuomota UAB „Jonavos paslaugos“ vakuuminė šlavimo mašina. Tokiu būdu nešvarumai siurbti kelis kartus, tai atsiėjo apie 9 tūkst. eurų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Giedrius :
    O kodel tik miesto gatves laisto ,Rajono gyvenvietese ir yra zvyruotu gatviu.Bet kaimieciai rajono valdziai nerupi.Prasides Rinkimai tada vel prades rupeti.
  • Oi :
    Kodėl tik Ukmergė ir Taujėnai? Kažin kas Taujėnuose gyvena.... o Siesikuose ar Želvoje noelas negyvena...
  • Gyventojas :
    Nustebino Berzų gatves "nuimtas" asfaltas ir vėl klojamas naujas, kai šalimais yra Ilgos Pavasario ir Vilties neasfaltuotos gatvės. Visada prioritetas- gyventoijai. Juk Beržų gatvėje namai tik vienoje pusėje. Minite, kad laistysite nuo 06.15. Labai įdomu, ar visa tai nevirs 08.15...Juk dulka jau senai, vasara...Šiaip laukia manau gyventojai
  • Jonas :
    Lietus nuplaus jusu ta misini po 5 minuciu. Geriau vienakart isafaltuokit nei kasmet laistykit pinigus ant gatviu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas