Jakutiškiečiai džiaugiasi G. Majauskienės gerumu.

Naujausi, Žmonės

Kaimynų dieną – padėkos geriems kaimynams

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Lietuviška patarlė byloja: geras kaimynas už brolį artimesnis. Gegužės 29-ąją buvo minima Europos kaimynų diena. Ta proga rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Daiva Novikienė papasakojo apie du rajono gyventojus, padedančius savo kaimynams.

Jakutiškių kaimo bendruomenė labai džiaugiasi Genovaite Majauskiene. Optimistiška 78-erių močiutė – vikri, guvi ir be galo darbšti. Su vyru visą gyvenimą sunkiai dirbo anuometiniame „Pergalės“ kolūkyje, karvių fermoje melžėjais. Savo gera nuotaika ir gyvenimo būdu ši moteris yra sektinas pavyzdys. Genovaitė nuolat rūpinasi pasiligojusia kaimyne. Karantino metu ji taip pat lankė ir kitas vyresnio amžiaus moteris.

„Neretai galima sutikti Genovaitę parduotuvėje, nešiną trimis maišeliais produktų, sąrašu, ko reikia jos kaimynėms“, – pasakojo Saugios kaimynystės grupės Jakutiškių kaime lyderė Liudvika Suchockienė.

Genovaitė ne tik apiperka kaimynes, bet jas aplankiusi dar ir „paskaitėles“ veda – pasakoja apie sukčius, jų pinkles, pataria, kaip „neužkibti ant jų kabliukų“.

Apie Rečionių kaimo gyventoją Edgarą Uselį papasakojo Rečionių kaimo bendruomenės seniūnaitė Janina Stancikaitė-Strikienė.

„Tai vienintelis vyras, kurio niekada nereikia kviesti į pagalbą, nes jis pasisiūlo pats“, – džiaugėsi Janina.

Dažnai Edgaras pats inicijuoja kaimo tvarkymo darbus, negailėdamas savo laiko, technikos, o kai reikia – ir asmeninių pinigų. Vyras pasirūpina, kad būtų nušienauta vaikų žaidimų aikštelė, papuošta naujametinė eglė, jis pirmas gelbsti, kai prireikia pabetonuoti, iškasti, pastatyti, sumeistrauti… Tai – Rečionių kaimo kaimynų kaimynas!

Gegužės 29-ąją G. Majauskienę ir E. Uselį aplankė rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnė D. Novikienė. Ji padėkojo už gražų pavyzdį ir įteikė prisiminimui dovanėles.

AUTORĖS nuotr.

E. Uselis gyventojams padeda visuose darbuose.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas