Vaikų dienos šventė – pati gausiausia.

Aktualijos, Naujausi

Miesto gatvėse – vaikiškas juokas ir muzikos garsai

Nijolė STUNDŽIENĖ

Slūgstant koronaviruso epidemijai viešosiose erdvėse jau vyksta renginiai, suburiantys nemažai žmonių. Birželio 1-ąją Ukmergėje, kaip ir visoje šalyje, minėta Tarptautinė vaikų gynimo diena, taip pat rajono meno kolektyvai įsijungė į padėkos akciją „Ačiū, Lietuva“. Mieste aidėjo linksmas vaikų klegesys, gatves užtvindė muzikos garsai.

Vaikų gynimo dieną Ukmergės kultūros centro darbuotojai mažuosius ukmergiškius bei jų tėvelius pakvietė į organizuotą šventę „Vaikiški susitikimai“. Gausiai prie Kultūros rūmų susirinkusios šeimos įsijungė į saulučių piešimą ant grindinio, bendravo su teatralizuotais pasakų personažais. Vėliau visi buvo pakviesti įsitaisyti kiemelyje, šalia Mokesčių inspekcijos pastato, ir pasiklausyti dainuojančių profesionalių aktorių trupės „Teatriukas“ pasirodymo. Prieš daugiau nei 20 metų įkurto teatro vedėjai Dalia ir Žilvinas ragino vaikus ir jų tėvelius kartu dainuoti, žaisti.

Birželio 1-ąją šalyje taip pat vyko visuotinė akcija „Ačiū, Lietuva!“, kuria buvo dėkojama Lietuvos žmonėms už sėkmingai įveiktą pirmąją COVID-19 bangą ir raginama išlaikyti susitelkimą bei viltį, ateityje kovojant su galimais iššūkiais.

17 valandą miestų ir miestelių skveruose, aikštėse ar parkuose, prie administracinių ir kultūros įstaigų skambėjo muzikos garsai. Dalyvauti akcijoje užsiregistravo daugiau nei 340 profesionalių ir saviveiklinių kolektyvų iš įvairių savivaldybių. Maždaug 15 minučių trukmės koncertai viešose erdvėse sulaukė ir žiūrovų. Kaip žinia, nuo pirmadienio atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose jau gali dalyvauti iki 300 žmonių.

Į Vyriausybės inicijuotą akciją įsijungė ir Ukmergės kultūros centro bei Meno mokyklos kolektyvai. Beje, ukmergiškiai šią iniciatyvą papildė padėka savo miestui. Virš Kultūros rūmų balkono buvo iškabintas plakatas su užrašu „Ačiū, Ukmerge“. O ant laiptų skambėjo nuotaikingos Siesikų liaudiškos muzikos kapelos „Vieversa“ atliekamos dainos.

Klaipėdos gatvėje, prie vaistinės, koncertavo ansamblio „Želvos armonikieriai“ atlikėjai. O Vienuolyno gatvėje, šalia Meno mokyklos, pasirodymą dovanojo šios mokyklos ugdytiniai.

AUTORĖS nuotr.

Virš Kultūros rūmų balkono iškabino užrašą „Ačiū, Ukmerge“.

Prie Meno mokyklos vyko auklėtinių koncertas.

„Želvos armonikieriai“ koncertavo Klaipėdos gatvėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas