Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje – dar viena koronaviruso auka

Penktadienį Santaros klinikų infekcinėje ligoninėje nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19) mirė 60 metų Ukmergės gyventojas, sirgęs dar keliomis gretutinėmis lėtinėmis ligomis. Jis koronaviruso simptomus pajuto būdamas namuose. Iš čia išvežtas į gydymo įstaigą Vilniuje ir ten buvo gydomas beveik 2 mėnesius.

Praėjusį savaitgalį mobiliame patikros punkte Ukmergėje atliekant profilaktinius tyrimus po beveik mėnesio nustatytas vienas naujas COVID-19 infekcijos atvejis.

Kaip antradienį teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė,  šis atvejis dar tebėra epidemiologinių tyrimų objektas. Iš pirmo žvilgsnio jį būtų galima sieti su užsikrėtimu šeimoje, nes prieš tai sirgo šeimos narys, bet jis jau nuo balandžio 17-osios yra laikomas pasveikusiu. „Matyt, kažkur kitur užsikrėtė, aiškinamės dabar“, – sakė NVSC atstovė. Anot jos, be naujai užsikrėtusiojo ir jau prasirgusiojo šeimoje yra dar vienas žmogus. Jis, kaip ir jau pasveikęs asmuo, bus tiriamas dėl koronaviruso.

Dabar Ukmergėje iš viso diagnozuota 90 šios infekcijos atvejų. Iš jų 9 atvejai pasibaigė mirtimi, 76 asmenys jau pasveiko ir dar 5 tebeserga.

Birželio 2 dienos duomenimis, Lietuvoje patvirtintų koronaviruso ligos atvejų – 1 682, bendras šiuo metu sergančiųjų skaičius – 353.

Kaip skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), antradienio duomenimis, Lietuvoje užfiksuota 71 mirtis nuo koronaviruso (COVID-19) – mirė 34 vyrai ir 37 moterys. Pagrindiniai rizikos veiksniai, kurie apsunkina galimybes užsikrėtusiems koronavirusu išgyventi – amžius ir gretutinės ligos. NVSC atkreipia dėmesį, kad dauguma mirusiųjų nuo koronaviruso sirgo ne viena, o keletu ligų. Visi mirę asmenys dažniausiai skundėsi širdies ir kraujagyslių ligomis. Taip pat nemaža dalis mirusiųjų sirgo onkologinėmis ligomis. Trečia dažniausiai užfiksuota gretutinių susirgimų kategorija – kvėpavimo takų ligos. Mirusieji taip pat sirgo inkstų ligomis, ne vienam buvo diagnozuotas cukrinis diabetas, keliems – Alzheimerio liga. Mirusiųjų amžiaus intervalas yra nuo 49 m. iki 97 m. amžiaus. Tik vienas miręs asmuo priklausė 41-50 m. amžiaus grupei. 51–60 m. amžiaus grupėje mirė trys asmenys. Keturi asmenys, mirę nuo COVID-19, buvo virš devyniasdešimties ir daugiau metų. Pažymima, jog prastėja situacija amžiaus kategorijoje nuo 61 iki 70 m. – mirusių yra jau vienuolika. 71-80 m. amžiaus grupėje mirusių asmenų skaičius siekia 21, o blogiausia situacija yra tarp 81–90 m. amžiaus asmenų, kur mirusiųjų nuo šios ligos – net 31. Vis tik, NVSC vertinimu, mirštamumas nuo koronaviruso Lietuvoje išlieka nedidelis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas