Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Gėlės tėčiui Tėvo dienos proga? Kodėl gi ne

Vos tik imame galvoti apie dovanas tėčiui Tėvo dienos proga, prieš akis iškyla tokie daiktai kaip kaklaraištis, marškiniai ar knyga apie mėgstamą futbolo žaidėją. Žinoma, tai yra puikios dovanos, tačiau galbūt verta šįmet padovanoti ką nors, ko niekuomet nedovanojote. Pavyzdžiui, puokštę gėlių, kuri tėčiui būtų pristatyta į namus. Tėčiui skirta dovana turėtų nustebinti, suteikti jam džiaugsmo, pripildyti jo dieną pozityvumu ir gėlės šiam tikslui tobulai tinka.

Kodėl būtent gėlės?

Nuomonė, jog gėlės tinka tik moterims, yra šiek tiek pasenusi ir, tiesą sakant, visiškai nebemadinga. Kiekvienas vyras turi savo švelniąją pusę, vyrai vertina gamtos grožį ir estetiką, kurią sukuria namuose pamerktos gėlės. Beje, dovanoti gėles vyrams šiek tiek neįprasta tik vakarietiškoje kultūroje. Tailande švenčiama Tėvo diena turi įdomią istoriją, kurioje dominuoja gėlės. Senovės Tailande tėvo diena buvo sietina su karaliaus gimtadieniu ir kiekvienas tailandietis šventės proga savo tėčiui ar seneliui dovanodavo egzotišką kanos žiedą. Ši gėlė laikyta vyriškumo simboliu. Šiandien gėles dovanoti tėčiui verta dėl to, jog prie gėlių lengva priderinti kitas malonias dovanėles: saldainius, žaismingų formų meduolius ar mėgstamo žurnalo prenumeratą. Tokiu būdu tėtis turės kuo džiaugtis net gėlėms nuvytus ir ilgai prisimins šventę.

Kokias gėles tinka dovanoti Tėvo dienos proga

Vienas populiariausių pasirinkimų dovanojant gėles tėčiui yra rožės. Padovanokite tėčiui didelę puokštę šviežių raudonų rožių ir taip parodysite jam pagarbą bei atsidavimą. Kiek rečiau dovanojamos rausvos ar geltonos rožės, tačiau šiai šventei jos taip pat tinka. Būtent rožė yra pasirinkta oficialia tėvo dienos gėle JAV, iš kur ši šventė ir kilusi. Tačiau apsiriboti vien rožėmis nebūtina. Pavyzdžiui, Vašingtono valstijoje XX-ojo amžiaus pradžioje oficiali šventės gėlė buvo lelija. Savo simboline prasme tėčiui ypatingai tinka dovanoti gladijoles, nes jos simbolizuoja tvirtybę, jėgą ir nuoširdumą, o tai yra  vyriškumo atributai. Siekdami nustebinti tėtį padovanokite jam kaktusą. Norėdami išlikti gamtoje kaktusai prisitaiko prie sudėtingiausių sąlygų, todėl tokia dovana galėtų tapti užuomina, jog laikote savo tėtį tikru kovotoju ir didžiuojatės juo. Jei norite parinkti ką nors tarp tradicijos ir originalumo, dovanokite tulpes, ryškiaspalves gerberas, smulkučius gvazdikėlius, frezijas ar net bijūnus. Parinkite žaismingas gėlių spalvas, nes jos sukuria šventinę nuotaiką. Vyrams taip pat tinka dovanoti baltos ir mėlynos spalvų derinius, todėl galima sukomponuoti dvispalvę puokštę.

Poetas ir filosofas Ralfas Valdas Emersonas taikliai apibūdino gėlių ypatingumą teigdamas, jog gėlės yra mūsų planetos juokas. Tad padovanokite savo tėčiui puokštę juoko. Tinkamų gėlių rasite internetinėje parduotuvėje https://www.geliufeja.lt. „Gėlių fėja“ pristatys pasirinktas gėles jūsų tėčiui ir įamžins įteikimo akimirką fotografijoje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas