Darbai Vilniaus gatvėje turėjo būti baigti iki balandžio 19 dienos.

Aktualijos, Naujausi

Darbams užstrigus, savivaldybė nori nutraukti rangos sutartį

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ukmergės rajono savivaldybei 2018 metais buvo skirtas finansavimas projekto „Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas II: Vilniaus gatvės skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros įrengimas“ vykdymui.

Kadangi darbai atliekami skirtinguose objektuose, buvo parengti du techniniai projektai – „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės m. Vytauto g. 105 ir Anykščių sk. 4, statyba“ ir „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės m., Vilniaus g. 90C statyba“. Buvo paskelbti du konkursai, juos laimėjo Vilniuje registruota uždaroji akcinė bendrovė „Revestus“, su kuria savivaldybė pasirašė rangos darbų sutartį. Projekto vykdymui iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirta 2 mln. 169 tūkst. 487 eurai, savivaldybės lėšos – 626 043 Eur.

Baigti darbus bendrovė įsipareigojo iki šių metų balandžio 19 dienos.

Aplinka turėjo pasikeisti

Projekto įgyvendinimo metu ligoninės parko teritorijoje, kurios plotas – 12,5941 ha, turėjo būti suformuotos reprezentacinė, rimties, ramaus poilsio ir aktyvaus laisvalaikio zonos.

Reprezentacinėje zonoje priešais Vytauto gatvę numatyta rekonstruoti takų tinklą, įrengti nakties metu apšviečiamą fontaną, sutvarkyti želdinius, įrengti apšvietimą, mažąją architektūrą, pėsčiųjų taką rekonstruoti į mišrų pėsčiųjų ir dviračių taką, įrengti dviračių stovus.

Pagal projektą rimties zonoje turi būti suformuotas pėsčiųjų takų tinklas su žvirgždo danga, įrengtas apšvietimas, sutvarkyta gydytojo Kazimiero Mikalausko paminklo aikštelės aplinka.

Ramaus poilsio rekreacinėje zonoje turėtų atsirasti plūktos dangos takų tinklas, reljefo perkritimuose įrengti pandusai su dvigubais porankiais, pritaikytais neįgaliesiems, suformuotas rožynas, pastatytas stacionarus tualetas, nuo Anykščių skersgatvio pusės įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, sutvarkyta erdvė, nuo krūmynų ir sąžalynų išvalytos vandens telkinio, esančio slėnyje, prieigos, įrengtas pasivaikščiojimo takų tinklas, medinių konstrukcijų terasos, apšvietimas, formuojami želdiniai, mažoji architektūra.

Aktyvaus laisvalaikio zonoje turėtų būti įrengti automobilių stovėjimo aikštelė, atskiras dviračių takas, suformuotas pasivaikščiojimo takų tinklas, įrengtas apšvietimas, mažoji architektūra, suformuotos aikštelės sporto ir vaikų žaidimų įrangai.

Vilniaus gatvėje, 0,8910 ha teritorijoje, turėjo būti sukurta viešoji erdvė, reprezentuojanti Ukmergės miesto įkūrimo legendą ir pristatanti administracinį rajono suskirstymą seniūnijomis. Taip pat atnaujintos šaligatvių dangos, sutvarkyta paminklo „Vilkmergė“ aplinka, įrengta granito mozaikos aikštės danga, apšvietimas, rekreacinės erdvės, mažoji architektūra, sutvarkyta prekybinių paviljonų aikštelė, įrengtas privažiavimas prie rekonstruojamos prekybinių paviljonų aikštelės ir kiti darbai.

Projekto įgyvendinimas tik įpusėjo

UAB „Revestus“ iki pagal sutartis numatytų terminų darbų baigti nespėjo. Projekto „Visuomeninės parko teritorijos infra-struktūros Ukmergės m. Vytauto g. 105 ir Anykščių sk. 4, statyba“ darbų atlikimo terminas buvo pratęstas iki birželio 11 dienos, projekto „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės m., Vilniaus g. 90C statyba“ – iki rugsėjo 11 dienos.

Tačiau baigiantis gegužės mėnesiui, prie ligoninės atlikta beveik 58 proc. darbų, Vilniaus gat-vėje – 40 proc.

Pastarajame objekte statybininkų jau seniai nesimato, prie ligoninės sukiojasi vos vienas kitas.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, kadangi rudens pabaigoje projekto vykdymas sulėtėjo, su rangovais „kovojama“ jau nuo žiemos sezono pradžios: „Iš pradžių mums buvo sakoma, kad bendrovė dirbti negali dėl oro sąlygų. Po to vis buvo žadama pradėti darbus, tačiau pažadai nevykdomi. Dėl to kiekvieną savaitę susitinkame su rangovo atstovais, esame pareiškę daug pastabų, tačiau į tai nereaguojama.“

D. Varnas teigė, kad nevykstant darbams, bendrovei jau įteikti pranešimai dėl abiejų sutarčių nutraukimo.

Anot administracijos vadovo, bus bandoma „išsiskirti geruoju“. Teisiniu keliu nenorima eiti dėl to, kad teisminiai procesai labai užsitęsia, o darbai nevyks. Pagrindinis savivaldybės tikslas – baigti vykdyti projektą. Dėl to, nutraukus sutartį, bus skelbiamas naujas konkursas ir ieškoma kito rangovo.

Beveik baigė tik vieną objektą

Savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas pridūrė, kad tik vienintelis projektas, kurį vykdo ši bendrovė, beveik baigtas – tai Deltuvos g. 19A pastato renovacija, liko tik aplinkos tvarkymo darbai. Tačiau projekto vykdymas vėluoja metus, tad savivaldybei teko visą laiką rangovui „lipti ant kulnų“.

AUTORĖS nuotraukos

Vaizdas priešais ligoninę estetinio pasigėrėjimo nekelia.

Prie naujai įrengtų šaligatvių jau veši piktžolės.

Objekte darbai nevyksta. 

Nors suoliukai prie tvenkinio pastatyti, čia poilsiauti dar nesinori.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Stasys :
    Kopūstas su Varžgaliu Vytauto gatvę sutvarkė,o šitie iškniso ir psliko,kad didžiuliai akmenys iš po ratų automobilių stiklus daužytų.
  • Ukmergiskis :
    Yra istatymu nustatyta tvarka, t.y. kas pasiulys maziausia kaina konkurso budu, ta firma ir turi buti pasamdyta. Ne savivaldybe cia kalta, kad turi imti maziausiai pasiuliusia imone. O del Varno, tai jis vienintelis per eile metu pradejo daryti nors kazka. Salyginai per trumpa laika sutvarke gatves, takelius, kurie metu metus nepajudejo is mirties tasko, pradetas tvarkyti visas miestas. Cia tas zmogus kuris daro, o kiti iki jo tik imdavo... Gyvenu Ukmergeje ir man sis miestas patinka, o sis zmogus matau, kad tikrai stengiasi, bet viskam reikia laiko. Maziau pykcio, daugiau palaikymo. Turim atejusi i valdzia tikrai gera, atsakinga zmogu, viskas bus ok.
  • !!! :
    Paskaitykit atsiliepimus apie UAB Revestus. Vien neigiami apie nemokuma,darbu neatlikima ir aferas. Aplamai kaip Ukmerges savivaldybe galejo su tokia imone sudarineti sutartis??? Cia jau kvepia otkatais. Kada FNTT ir kitos atitinkamos valstybines istaigos papurtys ta Ukmerges savivaldybes bebru irstva!
  • OHO :
    Kaip tam eikerasty: Isknisk visa miesta Ka nori daryk, Nors viena gatvele Maldauju palik.......
  • As :
    As kaip visada tiku. Juk pavasari del duoliuku komentavo, kad taip reikia. Rudeni sake, kad bus laiku. Tikejau. Ir dabar tikiu, kad bus gerai...Ne miestui aisku. Dar centra juk tik griauna. Tikiu- likimas manau aiskus
  • Titas :
    Nieko nuostabaus, juk čia Ukmergė🙄,
  • Ko jus tikejotes :
    Is pardavejo ir co.
  • Kodel :
    Trinate komentarus?!?!? KK2 kviesime, neistrinsite is ten!!!!!!!!
  • skeptikas :
    is didelio debesies maza lietaus...
  • Jonas :
    Kaip visada viskas piniguose
  • nemo :
    Juokas-juokais,bet tokiais tempais miestas tuoj bus panasus i 1945 Berlyna...
  • M.V. :
    TRANSRESTOS VYRAI BŪTŲ DIRBE BŪTU SENAI PABAIGTA IR VISI BŪTU PATENKINTI.O ČIA PASAMDĖ KAŽKOKIUS ŠŪDARANKIUS TAI IR REZULTATAS Š.......
  • H.m. :
    Viskas prie ko prikisa nagus Ukmerges valdzia ir Varnas - patiria fiasko. Miestas kaip po karo,transejos,apkasai,duobes. Isknist miesta ir palikt - viskas ka sugeba Ukmerges valdzia. Svarbiausia ES ir rajono pinigelius isisavint - o po to nors ir tvanas. Kada bus grazintas miesto viesasis transportas? Ta karantina tes ir tes,panasu kad iki seimo rinkimu,ar tai reiskia,kad iki rudens miesto autobusai nekursuos??? Absurdas! Visuose miestuose kursuoja,tarpmiestiniai jau pilni vaziuoja - o Ukmergej tik ryte ir vakare. Ne visi kasdien gali sau leisti vazineti su taxi ir ne visi jauni ir sveiki,kad is vieno miesto galo pesciom nueitu i kita! Ukmerges valdzia kenkejai! Visiska valdzios nekompetencija zlugdo miesta!
  • Ccccc :
    Bet pinigų nėra! Ir nebus ir ne gražins!!!!!! Kaip ir buvo suplanuota.
  • jonas :
    Tai negali normalę įmone pasamdyti?Kur turi varda,o ne tuos kuo pigiau kad padarys 😂

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas