Kultūra, Naujausi

Ukmergės gimtadienis – kitaip

Arvydas PĖŠINA

 

Gegužės pabaigoje, kaip ir kasmet, planuota organizuoti Miesto šventę. Tačiau karantinas pakoregavo planus – bus minimas miesto gimtadienis. Tikslios miesto įsikūrimo pradžios datos niekas nežino, tačiau manoma, kad Ukmergė rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėta 1333 m., o 1792 metų gegužės 22 dieną Lenkijos ir Lietuvos Respublikos karalius Stanislovas Augustas Poniatovskis Ukmergei grąžino Magdeburgo savivaldos teises. Ši diena ir minima kaip miesto gimtadienis.

Šventiniai renginiai prasidės gegužės 22-osios ryte. Ukmergiškius virtualiai sveikins rajono vadovai.

Vėliau šventė persikels į viešosios Vlado Šlaito bibliotekos vidinį kiemelį. Čia ne tik bus pristatyta biblioteka po renovacijos, bet ir įteikiamos praėjusių metų Geriausio rajono kultūros darbuotojo, Sėkmingiausio rajono kūrėjo kūrybinio projekto bei kultūros mecenato nominacijos.

Taip pat planuojama pasveikinti naują rajono Garbės pilietį. Kadangi renginyje negali dalyvauti daugiau kaip 30 žiūrovų, į kiemelį bus galima patekti tik su kvietimais.

Po pietų šventė pasklis po miesto mikrorajonus – Dukstynos, Pramonės ir Pivonijos. Čia sveikinimo koncertus surengs perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ vadovas, perkusininkas Gediminas Mačiulskis ir žinomas TV laidų vedėjas Giedrius Leškevičius. Kur ir kada tiksliai vyks koncertai, informacija bus pateikta vėliau.

17.15 val. Švč. Trejybės bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už Ukmergę ir ukmergiškius.

Kraštotyros muziejaus iškilmių salėje veiks istorinių savivaldos dokumentų paroda, bus pristatomi pažintiniai filmai apie Ukmergės miesto įkūrimą. Renginys nemokamas, tik būtina išankstinė registracija.

Gegužės 23-osios vakare aikštelėje prie prekybos centro „Eifelis“ visų išsiilgusių lauks kinas po atviru dangumi, kurį bus galima žiūrėti iš automobilių. Žiūrovams bus rodoma lietuviška komedija „Tobulas pasimatymas“. Filmas nemokamas, tik būtina išankstinė registracija. Tikslesnė informacija – vėliau.

Gegužės 5 dieną startavo kvietimas Ukmergės gimtadienio proga kurti virtualius sveikinimus. Ukmergiškiai kviečiami sveikinti miestą dainuodami, eiliuodami, šokdami, deklamuodami. Visa tai reikia nufilmuoti ir iki gegužės 18 d. siųsti el. paštu: rezisiere@kc.ukmerge.lt. Originaliausių sveikinimų ir linkėjimų autoriai bus apdovanoti, jų kūriniai pateks į miesto sveikinimo filmuką „Su gimtadieniu, Ukmerge!“, kuris bus pradėtas rodyti gegužės 22 dieną.

Taip pat Kultūros centro internetiniame puslapyje kc.ukmerge.lt pristatoma virtuali Ukmergės krašto menininkų kūrybos paroda. Joje – 202 darbai, kuriuos atsiuntė 71 su Ukmergės kraštu susijęs menininkas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A1 :
    Reikia sekti naujienas internete ir greitai registruotis, Nes iš tikro - šiek tiek pavėlavus vietų gali nebelikti.
  • A :
    O i kina paskelbs registracija kai vietu nebeliks? ☺

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas