Kultūra

Karantinui praskaidrinti – knygų TOP 5

Kamilė STRACHĖ

Šiuo neramiu laikotarpiu norisi save išblaškyti, pritraukti optimistiškesnes mintis ir pozityvumą. Knygos – puiki išeitis. Taigi, karantino TOP 5 – mano pačios pačiausios. Knygynų ir bibliotekų atidarymo proga leiskimės į skaitymo malonumų kupiną kelionę kartu.

  1. Meilės romanas Kajsa Ingemarsson „O ketvirtas garantuoja“ – lengvas atostogų romanas. O karantinas kai kam prilygsta atostogoms! Pagrindinės veikėjos kuriamas charakteris yra chaotiškas, spalvingas ir labai simpatiškas. Jauna moteris, susipainiojusi savo jausmuose, taip ir neišsivadavusi iš praeities gniaužtų, nuolat ieškanti savojo kelio. Ar pavyks Paulai suprasti, ko nori iš gyvenimo? Tikiuosi, kad ši nesudėtingo turinio knyga bus pagalba supratimo link, kaip pažadinti vidinį svajoklį ir įgyvendinti savo svajones.
  2. Psichologinis tikrais įvykiais paremtas romanas Matt Haig „Kodėl verta gyventi“. Juokinga ir įkvepianti odė gyvenimui suteiks paskatą nepasiduoti. Šioje knygoje siekiama sumažinti depresijos keliamą kančią ir pamėginti įtikinti žmones, kad iš slėnio apačios niekada neatsiveria aiškus vaizdas. Knygoje Matt atskleidžia, kaip susirgęs depresija randa savyje jėgų atsitiesti ir kitaip pažvelgti į gyvenimą, kokia jam svarbi meilė ir žmonos parama. O mes skaitydami šią knygą galime kitu kampu pažvelgti į karantiną ir daugiau laiko skirti saviugdai (angl. Self development), sportui, šeimai, psichinės ir emocinės sveikatos stiprinimui.
  3. Istorinė drama Ruta Sepetys „Tarp pilkų debesų“ – šią, nors ir liūdną knygą, pravartu perskaityti mūsų šalies istorija besidomintiems žmonėms, ypač abiturientams, besiruošiantiems istorijos egzaminui. 1941-ieji. Lina ruošiasi dailės studijoms. Tačiau vieną naktį į namus įsiveržia sovietų milicija ir svajonės pažyra šukėmis… Lina išvežama į Sibirą. Mergina stengiasi atlaikyti likimo smūgius ir bando įamžinti žmonių kančias piešiniuose. Neįtikėtina stiprybė, meilė bei nepalaužiama viltis palaiko Liną šiurpioje tremtinių kasdienybėje. Tik ar to pakanka, kad išliktum gyvas? Tremtis, Sibiras, meilė Lietuvai ir begalinis noras grįžti namo.
  4. Saviugdos romanas P. Coelho „Alefas“. Daug kas sako, kad knygas reikia skaityti tik skaitymo malonumui patenkinti, tačiau kas imsis „Alefo“, patariu jį išgyventi širdimi. Leidęsis į kelionę po Afriką, Paulo iš tiesų pradeda kelionę į save. Būtent tada jis sutinka talentingą smuikininkę, su kuria keliauja laiku ir erdve, pasirinkdami kelią, kuris moko mylėti, atleisti ir išdrįsti nugalėti neišvengiamus gyvenimo iššūkius. Romanas kiekvieną iš mūsų skatina pergalvoti asmeninės kelionės prasmę: ar tikrai esame ten, kur norime būti, ar darome tai, ką norime daryti? Asmeniškai man P. Coelho yra klasikų klasika, kaip atsigręžti į save, kaip rasti savyje tą grūdą, dėl kurio mes esame šiame pasaulyje, suprasti savo misiją ir ją vykdyti klausant širdies balso.
  5. Psichologinis santykių vadovas Gary Chapman „Penkios meilės kalbos. Kaip suprasti ir išmokti meilės kalbą”. Kiekvienas iš mūsų meilę išreiškiame savo meilės kalba. Vieniems svarbu išgirsti palaikymo žodžius ar kuo daugiau laiko praleisti kartu su mylimu žmogumi, kitiems užtenka dovanų ar švelnaus prisilietimo. Šioje knygoje susipažinsite su penkiomis meilės kalbomis. Remdamasis ilgamete šeimų konsultavimo patirtimi ir iliustruodamas ją konkrečiais savo klientų pasakojimais, daktaras Garis ne tik patars, kaip jaustis mylimiems, bet ir išmokys, kaip mylėti įdedant mažiau pastangų nei tai darėte iki šiol, tačiau su sėkmingu rezultatu.

Linkiu Jums gero skaitymo ir malonių akimirkų su puikia knyga!

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas