Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Įrengs 24 naujas konteinerių aikšteles

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją skambinusi moteris sakė, kad dažnai lankosi Vaižganto kapinėse. Neseniai ji neva sužinojo, kad teritorijoje, esančioje tarp Dukstynos pagrindinės mokyklos ir kapinių, bus statomi 24 komunalinių atliekų konteineriai. Ukmergiškė klausė, kodėl šiam reikalui pasirinkta būtent ši vieta. Jos nuomone, nei šalia mokyk-los, nei šalia amžino poilsio vietos sąvartyno įrenginėti negalima.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė paaiškino, kad laikraščio skaitytoją pasiekė ne visai tiksli informacija. Pasak savivaldybės atstovės, visame mieste bei rajone ketinama statyti 24 naujas antžemines konteinerių aikšteles ir 21 rekonstruoti. Prie Vaižganto kapinių, A. Baranausko gatvėje, bus įrengta tik viena aikštelė, kurioje stovės konteineriai, skirti mišrioms komunalinėms atliekoms, taip pat popieriui, stiklui, plastmasės pakuotėms bei žaliosioms atliekoms.

„Ten bus tokia pati aikštelė, kaip ir esanti kitoje kapinių pusėje, Ramybės gatvėje, – komentavo poskyrio vedėja. – Antžeminių atliekų surinkimo konteinerių aikštelių įrengimas vykdomas pagal projektą „Atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos plėtra (konteinerių aikštelių statyba, rūšiavimo priemonių įsigijimas)“ ir finansuojamas 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos lėšomis. Projekto vykdymo antruoju etapu ir planuojama įrengti šias 24 aikšteles bei rekonstruoti senas.“

Kaip informavo V. Grabauskienė, viešas šio projekto svarstymas numatytas gegužės14 dieną, todėl visi ukmergiškiai gali pateikti savo pasiūlymus, nuomonę.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Pašilės kapinėse :
    Prie konteinerių iš vidinės Naujų Pašilės kapinių pusės - stovi ženklas, kuriame parašyta, kad ten savivaldybė suplanavusi 24 konteinerių aikštelę....
  • Keista logika :
    Numatytas projekto svarstymas, bet aikšteles jau rekonstruoja. Mano manymu, visur daroma atvirkščiai- pirmiausia svarstomas projektas, o po to jau rekonstruojama. Kam tas projekto svarstymas, kai darbai jau vyksta. Cirkas nemokamai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas