Praėjusiais metais E. Darulis (septintas iš kairės) prieš Miesto šventę vykusios kūrėjų parodos atidarymo metu bendravo gyvai, šįmet – virtualiai.

Kultūra, Naujausi

„Karantinas labiau praplečia galimybes, nei jas riboja“, – įsitikinęs Kultūros centro dailininkas ir parodų organizatorius Egidijus Darulis

Genovaitė KAZIELIENĖ

E. Darulis neslepia, kad pirmomis karantino paskelbimo dienomis reikėjo greitai ir operatyviai į viską reaguoti.

Teko atšaukti planuotus renginius ir apie tai informuoti ukmergiškius. Vienas jų – Nojaus Petrausko tapybos paroda. Tačiau, sutarus su autoriumi, kūriniai eksponuojami Kultūros centro internetiniame puslapyje bei socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Ypatingai laukiama – tradicinė kasmetinė su Ukmergės kraštu susijusių menininkų kūrybos paroda, kuri visada būdavo dedikuojama mūsų Miesto šventei. Kaip vykdomas šis darbas karantino sąlygomis? Šiuo atveju viskas taip pat persikėlė į virtualią erdvę. Kad tai būtų galima padaryti, paprašiau menininkų, jog savo kūrinius, kuriuos nori pateikti parodai, fotografuotų ir atsiųstų man“, – pasakoja parodų organizatorius.

Jis taip pat priduria, jog siekdamas, kad būtų lengviau bendrauti su visais menininkais, per programėlę „Messenger“ sukūrė ir pokalbių grupę „Ukmergės menininkai“, į kurią pavyko sukviesti 63 vienaip ar kitaip susijusius su Ukmerge ir kuriančius autorius, bei viešą „Facebook“ paskyrą tokiu pat pavadinimu.

Parodų organizatorius pripažįsta, kad nemažai rajono kūrėjų yra vyresnio amžiaus, tad virtualus bendravimas jiems yra pakankamai sudėtingas. Dėl to tenka tautodailininkams skambinti, derinti visas detales. Taip bendraujant, gimsta ir naujų idėjų, minčių, kaip jas įgyvendinti.

Jis džiaugiasi, kad virtualaus bendravimo dėka į parodą pavyko prisikviesti ir daug užsienyje gyvenančių ukmergiškių kūrėjų: „Mažai tikėtina, kad jie dalyvautų Kultūros centre eksponuojamoje parodoje – būtų sudėtinga pristatyti kūrinius. Kai kreipiausi, prašydamas atsiųsti savo darbų nuotraukas, daugelis sutiko. Tai – Gerda Žemaitytė, Rima Jankuvienė, Monika Kielaitė, Hawa Arik ir kiti. Taip pat pamatysime ir Lietuvoje garsių menininkų Arūno Kulikausko, Oksanos Judakovos, Rūtos ir Česlovo Lukenskų, Leono ir Mykolo Striogų, Tomo Tereko, Vaido Žvirblio, Nijolės Vilutienės kūrybą. Tradiciškai Ukmergės krašto menininkų kūrybos parodose dalyvauja kraštietė, dabar einanti Vilniaus dailės akademijos rektorės pareigas, Ieva Skauronė. Iš viso parodai 70 autorių atsiuntė 200 kūrinių fotografijų.“

E. Darulis visą medžiagą tvarko, dėlioja į vieną katalogą. „Ukmergės krašto menininkų kūrybos parodos tekstinis ir video – pristatymas vyks rytoj, gegužės 1 dieną, Kultūros centro interneto svetainėje kc.ukmerge.lt ir „Facebook“ puslapyje „Ukmergės kultūros centras“. Šalia vaizduojamųjų kūrinių bus galima išgirsti ir ukmergiškio kompozitoriaus Artūro Mikoliūno kūrinį „Boružių piemuo“, – pasakoja parodų organizatorius.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas