Ukmergiškiams skirta humanitarinė pagalba įteikta J. Kazėnui (antras iš kairės).

Aktualijos, Naujausi

Kinijos ambasadoje perduotos draugų dovanos

Ukmergei pagalbos ranką ištiesė Kinijos Liaudies Respublikos ambasada Lietuvoje. Miesto bendruomenės pirmininko Juliaus Kazėno iniciatyva sulaukta dovanų – 5 000 medicininių kaukių ir 300 apsauginių akinių.

Humanitarinę pagalbą Ukmergei skyrė Kinijos įmonės, atstovaujamos ENERGY CHINA, NCPE ir jiems priklausantis Energetikos tinklų institutas. Šią akciją inicijavo Kinijos ambasadorius Lietuvoje Shen Zhifei.

Pasak miesto bendruomenės pirmininko J. Kazėno, jį ir Kinijos ambasadorių sieja sena draugystė, S. Zhifei yra kelis kartus viešėjęs ir Ukmergėje, susitikęs su rajono bei įmonių vadovais. „Mūsų miestui tapus koronaviruso židiniu, trūkstant medicininių apsaugos priemonių, pagalbos nutariau kreiptis į ambasadorių, prašymą pasirašė ir rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, – pasakojo J. Kazėnas. – Ambasadorius tuomet paaiškino, jog galėtų tarpininkauti, jei rajonas organizuotų viešąjį pirkimą. Šios minties buvo atsisakyta. Tačiau prieš pat šv. Velykas bendruomenė sulaukė kvietimo atsiimti dovanas.“

Praėjusią savaitę Kinijos ambasadoje ukmergiškiams buvo perduota 5 000 kaukių ir 300 apsauginių akinių. Kartu įteiktas ir laiškas, kuriame rašoma: „Šiuo ypatingu metu, kai Lietuvos vyriausybė ir žmonės kovoja su koronavirusu, norėtume išreikšti nuoširdžius linkėjimus ir pagarbą didvyriškiems Ukmergės žmonėms, ypač fronto linijoje kovojantiems medicinos darbuotojams…“

Atsiėmęs siuntą, J. Kazėnas kreipėsi į miesto gyventojus, prašydamas pateikti savo nuomonę, kam šias apsaugos priemones reikėtų paskirstyti. Dauguma siūlė dovanas perduoti gydymo įstaigų medikams. Todėl didžioji dalis apsaugos priemonių atiteko Ukmergės ligoninei, Pirminės sveikatos priežiūros centrui, taip pat uždarosioms akcinėms bendrovėms „Taragyda“ ir „Vilkmergės klinika“.

Dalis apsaugos priemonių pasiekė ir rajono Vartotojų kooperatyvo mažų parduotuvių, UAB „Ukmergės duona“ kepyklos darbuotojus, UAB „Ukmergės autobusų parkas“ vairuotojus.

„Medicinines kaukes dalinome ir senjorams, neįgaliems vaikams bei socialiai pažeidžiamiems asmenims“, – vardijo J. Kazėnas.

 Jis džiaugėsi Kinijos draugų dovanomis ir dėkojo jiems, kad geri santykiai puoselėjami ne tik šventėse, bet ir ištikus nelaimei bei kilus pavojui sveikatai.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jonė :
    Kaip pigiai parsiduodame kinams
  • Taivanas nepriklausoma valstybė :
    Komunistinė kinija, skleidžianti dezinformacija bei slėpusi informaciją apie šią ligą, NĖRA LIETUVOS DRAUGAS.
  • Cankaisechas :
    Nejuokinkite tokiais straipsneliais.Geda ir nekompetenciją. 500 kaukiu...:)
  • Diagnozė :
    Na, ką padarysi, trūksta kai kuriems veikėjams orumo,. Gęda. Gaminame lazęrius, o už virusiuką ir medicinines kaukes žemai lenkiamės draugams ir Kinijos.. Akivazdus nuopolis ir degradacija,.
  • Giedrius :
    Kokių dar draugų? Kas čia per briedai? Būkit geri, pasakykit, kad ne už dyką šitą komunisto Kazėno straipsnį į eterį keliat...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas