Aktualijos, Naujausi

Iš ligoninės traukiantis koronaviruso infekcijai, įstaigoje atnaujinamas darbas

Nijolė STUNDŽIENĖ

VšĮ Ukmergės ligoninė, kurią, išplitus koronaviruso infekcijai, prieš mėnesį teko uždaryti, po truputį atnaujina savo veiklą. Šią savaitę gydymo įstaigoje lankėsi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, kurie vertino ligoninės pasiruošimą tęsti darbą.

„Gimtosios žemės“ kalbintas Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka sakė, kad Visuomenės sveikatos centro komisija buvo atvykusi įstaigos prašymu: „Trečiadienį ligoninėje apsilankę specialistai aiškinosi, kaip esame pasirengę valdyti riziką, teikė patarimų, kaip dar geriau galėtume užtik-rinti savo darbuotojų ir pacientų saugumą. Esame jiems dėkingi už pagalbą. Dabar belieka laukti galutinio sprendimo, kada būsime pripažinti tinkami atnaujinti įprastą veiklą ir teikti paslaugas Ukmergės miesto ir rajono gyventojams.“

Vyr. gydytojas vylėsi, kad sulauks palankių išvadų ir jau kitą savaitę ligoninėje pradės veikti dalis skyrių.

Pasak R. Civilkos, pacientus jau galėtų priimti Chirurgijos, Ortopedijos-traumatologijos, vidaus ligų skyriai. Tikimasi atnaujinti ir Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus darbą. „Į skyrių budėti atvyksta daug medikų iš kitų miestų gydymo įstaigų, todėl neaišku, ar jie gaus leidimą dirbti Ukmergėje. Savo personalo jėgomis būtų sunkoka, bet viliamės, kad šią problemą išspręsime“, – kalbėjo vyr. gydytojas.

Koronaviruso infekcija, kaip žinia, buvo įsimetusi į ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių. Infekuoti ligoniai išvežti į Vilniaus Santaros klinikas, kiti iškelti į palatas po vieną ir įkurdinti visuose gydymo įstaigos skyriuose. Visi jie dėl COVID-19 buvo tiriami kelis kartus.

„Dar prieš šv. Velykas, balandžio 8-ąją, 72 slaugos pacientams trečią kartą atliktas koronaviruso testas, – situaciją komentavo įstaigos vadovas. – Gauti rezultatai nudžiugino ir sumažino nerimą – nė vienas jų nėra užsikrėtęs. Tad galime konstatuoti, kad iš viso koronavirusas užpuolė apie 10 proc. kovo antroje pusėje skyriuje gulėjusių ligonių. Žinoma, tai nėra mažai, bet bent jau juodžiausio scenarijaus – masinio susirgimo – išvengti pavyko.“

R. Civilka taip pat pasidžiaugė, kad keli neužsikrėtę pacientai dar anksčiau išvyko į namus, o trys šio skyriaus ligoniai, kuriems buvo patvirtintas koronavirusas ir jie gydyti Santaros klinikose, jau pasveiko. „Pakartojus testą ir gavus neigiamą atsakymą šie ukmergiškiai parvežti atgal į mūsų ligoninę. Taip pat, pagerėjus būklei, iš Santaros klinikų infekcinės ligoninės į Ukmergę grąžintas dar vienas pacientas, kuris nebuvo visiškai pasveikęs“, – kalbėjo vyr. gydytojas. Ir paaiškino, kad pastarasis COVID-19 infekuotas ligonis šiuo metu jaučiasi gana gerai, yra saugiai izoliuotas atskiroje palatoje ir, laikantis visų saugumo reikalavimų, prižiūrimas ligoninės personalo. „Pacientui šį trečiadienį taip pat atliktas pakartotinis testas, laukiame rezultatų. Viliamės, kad jau artimiausiu metu šis garbaus amžiaus ukmergiškis virusą bus įveikęs“, – mintimis dalijosi R. Civilka.

Vardindamas geras naujienas gydymo įstaigos vadovas akcentavo, kad jau pasveiko ir keturi ligoninės darbuotojai. „Taip pat laukiame dar 33 kolegų, kurie buvo susirgę, oficialių pakartotinių tyrimo rezultatų, tikimės, jog jie bus neigiami“, – kalbėjo vyr. gydytojas.

Pasak jo, į darbą pasirengę grįžti ir daugiau kaip 270 privalomoje saviizoliacijoje buvusių gydytojų, slaugytojų ir kitų darbuotojų, kuriems virusas nebuvo nustatytas.

Ukmergės ligoninė koronaviruso užkrato pristabdytą veiklą atnaujino jau praeitą savaitę. Nuo balandžio 8-osios dalis gydytojų Konsultacijų poliklinikoje pradėjo teikti konsultacijas nuotoliniu būdu.

Kaip informavo R. Civilka, jau beveik 30 specialistų dirba tokiu būdu: „Per daugiau kaip savaitę konsultacijos suteiktos 140 pacientų. Atnaujinamą konsultacijų grafiką bei gydytojų kontaktinę informaciją galima rasti mūsų internetiniame puslapyje.“

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas