Aktualijos, Naujausi

Ukmergė jau puošiasi žydinčiomis gėlėmis

Loreta EŽERSKYTĖ

Ketvirtadienį Kauno gatvėje, priešais Kultūros centrą, į vazas pasodintos našlaitės. Penktadienį jos buvo sodinamos Vienuolyno gatvėje. Šiais metais miestas pasipuošė gerokai anksčiau nei įprasta. Ankstesniais metais žydinčiais augalais apsodintos gėlinės miesto centre būdavo pastatomos tik gegužės pabaigoje, prieš Miesto šventę.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė papasakojo, jog šiais metais gėlių sodinimu bei priežiūra rūpinsis UAB „Grožio idėja“, kuriai vadovauja Jurga Olisevičienė. Konkursą laimėjusi įmonė įsipareigojo ne tik teikti pavasarinių, vasarinių gėlių sodinimo bei priežiūros – laistymo, ravėjimo, tręšimo, vejos pjovimo – paslaugas, taip pat prižiūrėti daugiamečius gėlynus, vėlyvą rudenį juos paruošti žiemai. Visus šiuos darbus UAB „Grožio idėja“ atliks už 12 tūkst. eurų.

Beje, J. Olisevičienė nėra šių darbų naujokė. Didelę patirtį sukaupusi kraštovaizdžio dizainerė pernai pasiūlė idėjų miesto puošimui ir kai kurias įgyvendino. Jos vadovaujama įmonė įvairiose Ukmergės vietose įrengė penkis gėlynus ir apsodino juos daugiametėmis gėlėmis bei dekoratyviniais medeliais, krūmeliais. Jie atsirado prie centrinio pašto, prie miesto laikrodžio Vytauto ir Vilniaus gatvių sankirtoje, prie paminklo „Vėliavnešiai“, taip pat Vienuolyno gatvėje. Vytauto gatvėje, šalia Santuokos rūmų, įveistas didžiulis rožynas, kuriame pasodinta per šimtą šių augalų.

Miesto seniūnė mano, jog mintis kai kuriose viešosiose erdvėse įrengti daugiamečių augalų gėlynus pasiteisino, želdiniai puikiai peržiemojo ir šiemet džiugins akį.

Pavasarinių gėlių daigus seniūnija įsigijo iš mažiausią kainą pasiūliusios UAB „Josvainių gėlės“. Taip pat iš šios Kėdainių rajone esančios bendrovės šiltnamių birželį bus perkamos ir vasarinės gėlės. Bendra naujų želdinių įsigijimo kaina – 5 830 eurų. Šiemet, kaip pabrėžė seniūnė, gėlių daigus pavyks nupirkti gerokai pigiau nei ankstesniais metais.

„Priešais Kultūros centrą kelerius metus statomas ir spėjusias atgyventi gėlines praėjusią vasarą pakeitėme modernesnėmis, žemesnėmis vazomis. Šį pavasarį jų nupirkome dar daugiau – dabar jos pastatytos abiejose Kauno gatvės pusėse. Taip pat šiek tiek praplėstas gėlynų plotas ir Vienuolyno gatvėje, čia taip pat naujai pasodinta našlaičių“, – apie naujus miesto puošimo akcentus kalbėjo Z. Pečiulienė.

Pasak seniūnės, gegužę, kai gėlynuose baigs žydėti tulpės ir narcizai, taip pat bus pasodintos našlaitės. Birželį visas pavasarines gėles pakeis žydinčios vasarinės.

Kadangi Kęstučio aikštėje, Draugystės skvere ir Pilies parke vyksta rekonstrukcijos darbai, mieste šią vasarą gėlynų liks mažiau. Žydinčiais augalais bus apsodinti du gėlynai prie Švč. Trejybės bažnyčios, prie Muzikos mokyklos bei ties Vienuolyno ir Kauno gatvių sankirta.

Kalbėdama apie miesto viešųjų erdvių puošimą žydinčiais augalais ir jų priežiūrą seniūnė Z. Pečiulienė pabrėžė, jog tai itin brangi paslauga. Didžiausią dalį priežiūrai tenkančių lėšų „pasiima“ laistymas. Norint, kad gėlės ir kiti augalai džiugintų akį, taip pat svarbu profesionali priežiūra.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Odeta bus labai gražu kai stovės vazonai su gėlėmis :
    Odeta bus labai grazu
  • Daniel :
    Saunu
  • Vilija :
    Dabar zymiai graziau. Saunu.
  • Rita Mikeliene :
    Puiku!
  • regina :
    labai gražiai atrodo,šaunuoliai
  • Antanas :
    Ne vazonus statykite, pažiūrėkite į miesto asfalto baisuma, grįžau baisu su mašiną važiuoti.
  • Snieguolė ir septyni nykštukai :
    Pasak rekvizitai.lt šios įmonės savininkė yra vienintelė šios įmonės darbuotoja, o tai kas ten tokie sodino tas gėles centre? Gal septyni nykštukai iš pasakos?
  • Ramune :
    Senos gelynes,tikrai neatgyvena,jos buvo dideles ir labai puoše miestą,o naujų tai net nesimato tokiose aikštese.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas