R. Troškienė rungtynių pertraukėlės metu aiškina mergaitėms, kaip reikėtų žaisti.

Sportas

Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimas – nuotoliniu būdu

Šiuo sudėtingu visam pasauliui laikotarpiu sporto bendruomenė sustabdė visas savo veiklas, sporto varžybas, treniruotes, pamokas. Siekdami prasmingai išnaudoti sporto specialistų laisvą laiką, pasiūlėme Ukmergės sporto centro specialistams, rajono sporto srities atstovams dalyvauti nuotoliniuose tiesioginiuose kvalifikacijos kėlimo seminaruose: balandžio 6 d. prof. Alberto Skurvydo paskaitoje apie atletų mitybos ir fizinių krūvių derinimo strategijas; balandžio 7 d. – dr. Andriaus Norkaus praktiniame seminare „Lokomociniai pratimai sveikatingumo ir sporto treniruotėse; – balandžio 8 d. – Sauliaus Alksnio paskaitoje „Sporto psichologija. Y ir Z kartos. Darbas su jaunąja karta. Koučingo pagrindai sporte“.

Pasidomėjus, kas norėtų dalyvauti šiuose seminaruose, paaiškėjo, kad norinčiųjų yra daug.

Mokymuose žinias gilino 21 specialistas. Išklausiusiems kursus bus įteikti kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.

Po mokymų Ukmergės ,,Ryto“ specialiosios mokyklos fizinio ugdymo mokytoja-metodininkė Vitalija Remeikaitė sakė, kad ji dalyvavo šiuose seminaruose ir yra labai patenkinta aktualiomis temomis, labai naudingais teoriniais ir praktiniais užsiėmimais. „Visada įdomu pasiklausyti prof. A. Skurvydo paskaitų. Sužinojau daug naujų dalykų apie sveikatą, dietas bei mitybos ir sporto suderinamumą. Ypač naudingas man buvo A. Norkaus praktinis seminaras ,,Lokomociniai pratimai sportininkų rengime ir sveikatingumo treniruotėse“. Išmoktus pratimus galėsiu panaudoti fizinio ugdymo pamokose dirbdama su savo mokiniais. Labai aktualios ir man svarbios temos buvo gvildentos S. Alksnio seminare ,,Y ir Z kartos. Darbas su jaunąja karta. Koučingo pagrindai sporte‘‘.

Esu labai dėkinga visiems, kurie organizavo šį seminarą, kurie vedė, skaitė paskaitas ir kuriems rūpi fizinio ugdymo mokytojų ir sporto trenerių kvalifikacija“, – kalbėjo fizinio ugdymo mokytoja-metodininkė.

Krepšinio trenerė Rita Troškienė taip pat pasidžiaugė, kad jai labai pravers seminare įgytos žinios, kaip dirbti su jaunąja karta.

Asociacijos Ukmergės moterų krepšinio klubas įgyvendina projektą „Tapk žvaigžde“ Nr. SRF-FAV-2019-1-0257, bendrai finansuojamą valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Iš šių lėšų ir bus apmokėti surengti mokymai.

Pagrindinis projekto tikslas – skatinti visuomenės fizinį aktyvumą Ukmergės rajone bei ugdyti pilnavertes asmenybes, siekiančias sportinio meistriškumo.

Vienas būdų įvykdyti šį tikslą – ukmergiškiams, taip pat kitų rajonų sporto specialistams rengiami kvalifikacijos kėlimo ir mokymo seminarai. Todėl norintiems bus galimybė dalyvauti mokymuose ir ateityje.

Rima Boškevičienė

Ukmergės moterų krepšinio klubas

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas