Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Duris atvėrė Karščiavimo klinika

Nijolė STUNDŽIENĖ

Balandžio 16-ąją, ketvirtadienį, Ukmergės ligoninės Konsultacijų poliklinikos pirmame aukšte pradėjo veikti Karščiavimo klinika. Sulaukta ir pirmo paciento. Laimei, jo izoliuoti neprireikė.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka, Karščiavimo klinika skirta 18-60 metų pacientų, turinčių viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų, ištyrimui. Čia atliekami kraujo, C reaktyvinio baltymo, krūtinės ląstos rentgenodiagnostinis tyrimai, o prireikus – molekulinis SARS-CoV-2 viruso tyrimas.

Vyresnio, vadinamojo rizikos, amžiaus susirgusieji, kaip ir dabar, greitosios medicinos pagalbos automobiliu bus vežami tiesiai į Santaros klinikų infekcinę ligoninę.

Į Karščiavimo kliniką pacientus registruos tik šeimos gydytojai. Jei žmogus karščiuoja, jo kūno temperatūra yra 37,8 C ar aukštesnė, jis jaučia šaltkrėtį ar gerklės skausmą, vargina kosulys ar sunkiai kvėpuoja, turi susisiekti su šeimos gydytoju. Šis, įvertinęs paciento būklę, priima sprendimą, ar tikslinga jį siųsti į Karščiavimo kliniką.

Nuotoliniu būdu gavus siuntimą, su ligoniu telefonu susisiekia Karščiavimo klinikos koordinatorius, kuris asmeniui nurodo, kur, kada ir kaip atvykti.

Pasak vyr. gydytojo R. Civilkos, kol kas Karščiavimo klinika veikia tik keturias valandas – nuo 10 iki 14 val., joje dirba šeši ligoninės personalo darbuotojai.

Jei karščiuojančio paciento savijauta po apžiūros nebus bloga, jį medikai išleis gydytis į namus.

Klinikoje įrengtos ir atskiros stebėjimo palatos, į kurias bus guldomi sunkesnės būklės ligoniai, arba tie asmenys, kurie po atlikto koronaviruso tyrimo lauks jo atsakymo. Prireikus pacientai bus transportuojami į stacionarias paslaugas teikiančias sveikatos priežiūros įstaigas.

Ketvirtadienį Ukmergės karščiavimo klinikoje sulaukta ir pirmojo ligonio. Po atliktų tyrimų jis išleistas į namus.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • C :
    Norejau uosviene issiust bet gaila nepriims ☺

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas