Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas, Naujausi

Brandos egzaminų sesija startuos birželio 22 d.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė, kad brandos egzaminų sesija šiemet prasidės nuo birželio 22 d. Brandos egzaminų vykdymo grafikas, priėmimo į aukštąsias mokyklas datos, reikalingos teisės aktų korekcijos dar derinamos ir apie sprendimus bus informuojama artimiausiu metu.

Brandos egzaminai vyks nuo birželio 22 d. Kaip teigė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, šis sprendimas priimtas atsižvelgus į aukštųjų mokyklų, bendrojo ugdymo mokyklų, Lietuvos moksleivių ir studentų sąjungų atstovų, švietimo ekspertų, ministerijos ir Vyriausybės specialistų siūlymus. Jie teikti prieš maždaug dvi savaites sudarytoje planavimo grupėje. „Kaip ir sakėme, sprendimas negali būti vienpusis, o, priešingai, apsvarstytas visų, kuriuos paliečia egzaminų vykdymo klausimas. Vyravo argumentuota pozicija neatsisakyti egzaminų, tai galima suprasti. Kviečiu abiturientus ramiai ruoštis būsimiems egzaminams“, – sakė ministras.

Pasak A. Monkevičius, ši pavėlinta data leis abiturientams turėti daugiau laiko pasirengti egzaminams ne tik nuotoliniu mokymu, kaip yra šiuo metu, bet ir numatoma pasirengimą organizuoti įprastu būdu. Planuojama suteikti galimybę moksleiviams tiesiogiai susitikti su mokytojais mokyklų patalpose pasibaigus karantinui ar švelnėjant jo sąlygoms.

Lietuvoje galiojant karantinui švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sudaryta planavimo grupė rengia siūlymus dėl brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas. Į planavimo grupę įeina Vyriausybės ir ministerijos specialistai, Lietuvos aukštųjų mokyklų, Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų atstovai, Lietuvos studentų sąjungos, Lietuvos moksleivių sąjungos nariai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas