Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas

Vaikams – planšetiniai kompiuteriai

Praėjusią savaitę rajono bendrojo ugdymo mokyklas pasiekė 212 planšetinių kompiuterių, kurie nuotolinio mokymosi laikotarpiui išdalinti tokių įrenginių labiausiai stokojantiems priešmokyklinukams ir pradinukams. Planšetės atiteko 12-kai Ukmergės mokyklų.

Kompiuterius rajono vaikams skyrė projekto „Mokykla namuose“ iniciatoriai – didžiausia nevyriausybinė verslo ir ekonominio švietimo organizacija Lietuvoje VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ kartu su partneriais. Kaip skelbiama Ukmergės rajono savivaldybės socialinėje „Facebook“ paskyroje, į rajoną atkeliavo bendrovės „Telia“ projektui „Mokykla namuose“ padovanoti nauji planšetiniai kompiuteriai bei SIM kortelės su 50 GB mobiliųjų duomenų mėnesiui.

Kompiuteriai mokykloms paskirstyti pagal jų teiktas paraiškas. Daugiausia planšečių (32) atiteko „Šilo“ progimnazijai, Dukstynos pagrindinei (28), Užupio pagrindinei mokyklai (23) ir Senamiesčio progimnazijai (20).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija inicijavo viešąjį konkursą kompiuterinei įrangai įsigyti. Iš viso siekiama nupirkti ir savivaldybėms perduoti 35 tūkst. kompiuterių nuotoliniam mokymui mokiniams iš socialiai remtinų šeimų. Sudarinėjamos sutartys dėl dar 12,3 tūkst. kompiuterių, kurių didžioji dalis savivaldybes turėtų pasiekti iki šv. Velykų.

Nuotoliniam mokymui skirtus kompiuterius perka Nacionalinė švietimo agentūra, įpareigota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Kompiuteriai turės ir interneto ryšį. Jie bus padalinti savivaldybėms pagal mokinių iš socialiai jautrių šeimų skaičių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas