Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Įspėja dėl „stebuklingą“ poveikį žadančių priemonių nuo COVID-19

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) informuoja, kad stebi būtiniausių prekių rinką ir ypač didelį dėmesį skiria prekybai dezinfekcinėmis ir apsauginėmis priemonėmis.

Nuo karantino paskelbimo pradžios VVTAT sulaukė daugiau nei 200 pranešimų dėl galimai reikalavimų neatitinkančių dezinfekcinių priemonių ir apsauginių kaukių. Dažniausiai prekybininkų piktnaudžiavimas susijęs su klaidinančiais teiginiais, priskiriant prekėms nebūdingas savybes, nepagrįstai didelėmis tokių prekių kainomis, taip pat ženklinimo pažeidimais. Visais atvejais VVTAT tikrina pateiktą informaciją ir imasi veiksmų pažeidimams pašalinti. Tam tikrais atvejais VVTAT pakako kreiptis dėl ženklinimo ar vartotojams pateikiamos informacijos trūkumų pašalinimo, 43 atvejais pradėti patikrinimai.

Ypač dažnai pažeidimai pastebimi „Facebook“ socialiniame tinkle. Netikrose paskyrose vartotojams siūloma įsigyti „stebuklingą“ poveikį žadančių priemonių nuo COVID-19 – dezinfekcinių skysčių, apsauginių kaukių, testų ir net vaistų šiam virusui pagydyti. Dažniausiai tai fiziniai asmenys, kurie tinkamai neįvertina gaminio paskirties ir prekiauja tokiomis prekėmis siekdami pasipelnyti. Vėliau nustatyti tokius pardavėjus sudėtinga, o didžioji dalis paskyrų greitai tampa nebeaktyvios. VVTAT kaskart bando susisiekti su asmenimis bei įspėja dėl teisės aktus pažeidžiančios veiklos, kurią būtina nutraukti.

VVTAT įspėjo bendroves, kurios prekiavo ne dezinfekcinėmis priemonėmis, tačiau jų pavadinimuose naudojo skiemenį „DEZ“ („DEZ-IN“, „DEZ-80“ ir pan.), taip pat VVTAT kreipėsi į draudžiamą dezinfekcinių skysčių išpilstymo veiklą vykdančius pardavėjus.

Registruotų dezinfekantų gamintojai pranešė apie prekybą galimais falsifikatais, todėl VVTAT pataria atidžiai rinktis šias priemones ir prieš perkant patikrinti interneto svetainėje https://biocidai.nvsc.lt/, ar perkamas dezinfekantas yra autorizuotas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas