Dukstynos kaime liepsnojo mediniai pastatai.

Kriminalai, Naujausi

Ugnis nusiaubė medinius pastatus

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 8 gaisrus.

Kovo 23-ąją sulaukta net trijų kvietimų. Apie 11 valandą Paupio gatvėje galimai nuo žarijos užsidegė ūkinis pastatas. Ugnis apgadino stogą. Po to gautas pranešimas, kad Klaipėdos gatvėje dega šiukšlės. Pavakarėje gaisrininkams teko skubėti į S. Daukanto g., kur kažkas uždegė šalia garažų buvusią atliekų krūvą. Kadangi lauže buvo ir senų padangų, kylantys juodi dūmai buvo matyti visoje Ukmergėje. Pasak gaisrininkų, liepsnos buvo greitai užgesintos, nespėjo pasiekti garažų ir padaryti nuostolių. Tačiau tai pavyksta ne visada.

Kovo 24-ąją, apie 18.30 valandą, Vidiškių seniūnijos Dukstynos kaime liepsnojo medinis, dengtas šiferiu ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė stogas, apdegė viduje buvusios malkos, šienas. Sudegė prie ūkinio pastato priblokuotas medinis garažas. Ugniagesiai apsaugojo dvi malkines.

Kovo 24, 25 ir 28 dienomis gaisrininkai vyko gesinti degusios sausos žolės. Tokie gaisrai registruoti Vidiškių seniūnijos Jasiuliškių kaime, Žemaitkiemio seniūnijos Antalaušių kaime, Želvos seniūnijos Kazliškių kaime ir Deltuvos seniūnijos Dainavos miestelyje.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, savaitgalį Lietuvoje kilo 179 žolės gaisrai, išdegė 194 hektarai, iš jų beveik 186 hektarai – pievų. Labiausiai nuo gaisrų nukentėjo Vilniaus apskritis – užfiksuotas 71 gaisras, išdegė daugiau nei 141 ha žolės. 26 gaisruose Kauno apskrityje išdegė daugiau nei 4 ha pievų. Alytaus apskrityje 17 gaisrų išdegė daugiau nei 18 hektarų pievos, o Utenos apskrityje 17 gaisrų suniokojo beveik 8 ha pievos. Kitose savivaldybėse kilo po keletą gaisrų, kuriuose išdegė po šimtą ir daugiau arų teritorijų.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotraukos

S. Daukanto gatvėje degė šalia garažų sukrautos atliekos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas