Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Padangas autoservisai keičia

Loreta EŽERSKYTĖ

„Esu pensininkas, gyvenu kaimo vietovėje. Pagrindinis mano susisiekimas su Ukmerge – nuosavas automobilis, žiemą naudojuosi dygliuotomis padangomis. Kelių eismo taisyklės numato, kad nuo balandžio 1 dienos vairuotojai privalo tokias pasikeisti į vasarines. Aš pats to padaryti negaliu, be to, mano automašinai reikalingos naujos padangos, todėl turiu kreiptis į autoservisą. Ką daryti, nes girdžiu, jog dabar autoservisų veikla sustabdyta“, – nerimo mintimis pasidalijo Lyduokių seniūnijoje gyvenantis Jonas.

Iš tiesų, Kelių eismo taisyklės numato, kad padangas pasikeisti vairuotojai iš žieminių į vasarines gali nuo balandžio 1 dienos. Nuo balandžio 10 dienos draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis.

Transporto priemonės su dygliuotomis padangomis nuo balandžio 10 dienos laikomos techniškai netvarkingomis ir tokioms transporto priemonėms policijos pareigūnai turi teisę panaikinti techninės apžiūros galiojimą.

Susisiekėme su UAB „Optima13“ direktoriumi Sauliumi Varžgaliu. Jis patikino, jog nepaisant karantino įmonėje laikantis visų nustatytų saugumo reikalavimų autoserviso paslaugos kol kas yra teikiamos.

Pasak S. Varžgalio, vengiant fizinio kontakto su klientais stengiamasi bendrauti telefonu. Klientai, atvarę automobilį į autoservisą, raktelius gali įdėti į vokus, užrašyti reikiamus ir su serviso darbuotojais sutartus duomenis bei palikti juos nurodytose vietose.

„Jei klientui būtinos naujos padangos, mes taip pat jas galime parūpinti“, – patikino direktorius.

UAB „Aljuva“ atstovė Regina Polkaitė sakė, jog jų autoservisas dirba kasdien po kelias valandas. Tačiau situacija nuolat kinta, tad dėl ateities – daug nežinios.

„Mūsų autoservisas pastaruoju metu dirba budėjimo režimu, nes esame sudarę sutartis dėl greitosios medicinos pagalbos bei policijos automobilių aptarnavimo“, – kalbėjo pašnekovė.

R. AsociatyviPolkaitė taip pat sakė, kad nuo pirmadienio, kovo 30 dienos, įmonė ketina pradėti išankstinę vairuotojų, kurie nori keisti savo automobilių padangas, registraciją telefonu. Tad pageidaujantieji šios paslaugos turėtų ne vykti į autoservisą, o visų pirma paskambinti.

Be to, autoserviso atstovė pastebėjo, jog ir po balandžio 10 dienos bus galima vairuoti automobilius su žieminėmis, išskyrus dygliuotas, padangomis. Tad vairuotojams nereikėtų baimintis, jei iki minėtosios datos ir nespės padangų pasikeisti.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiskis :
    Nevaziokit i Optima 13, karantino metu ju paslaugas pabrango trygubai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas