Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje – ketvirtoji mirtis nuo koronaviruso

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, kovo 28 dienos 13 valandos duomenimis, Ukmergės rajone registruota 20 koronaviruso (COVID-19) užsikrėtimų atvejų ir dar vienas nuo viruso miręs žmogus. Tai jau ketvirtas rajono gyventojas, kurį pasiglemžė koronaviruso infekcija.

Ketvirtoji auka – garbaus amžiaus, rizikos grupei priklausęs asmuo, kuris buvo gydomas ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje. Jam ši diagnozė buvo nustatyta po mirties.

Sveikatos apsaugos ministerija, remdamasi Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, šeštadienį pranešė, kad Lietuvoje šiuo metu yra patvirtinti iš viso 382 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Lyginant su penktadienio vakaro duomenimis, koronaviruso atvejų padaugėjo 24-iais: buvo skelbiama, jog nustatyti 358 atvejai. Per penktadienį Lietuvos laboratorijose buvo ištirti 1 405 ėminiai.

Visame pasaulyje oficialiai jau užregistruota daugiau kaip 600 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys. 10.45 val. Grinvičo (12.45 val. Lietuvos) laiku buvo 605 010 užsikrėtimo atvejų ir 27 982 mirties atvejai 183 valstybėse ir teritorijose. Jungtinėse Valstijose nustatyti 104 837 atvejai, įskaitant 1 711 mirties atvejų. Italijoje mirties atvejų yra daugiausiai – 9 134, o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius yra 86 498. Kinija, kurioje pandemija praėjusių metų pabaigoje prasidėjo, užregistruoti 81 394 užsikrėtimo ir 3 295 mirties atvejai. Testavimo apimtis padidinusios Ispanijos vyriausybė šeštadienį paskelbė, kad mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 5 690, kai per pastarąsias 24 valandas mirė rekordiškai daug žmonių – 832. Užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje padidėjo iki 72 248.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Lyra :
    Ukmergės palaikomajam slaugos skyriuje gulėje ligoniai senyvo amžiaus , šiame skyriuje ligoniai buvo tik slaugomi , o ne.gydomi, jiems pagrindinis vaistas , tai raminamieji, tai kuomet žmogui 90 , ir jam duodami raminamieji, tai širdelė ir nuraminama amžiams....o tai nebutinai mirštama nuo šio baisau viruso.
  • Nerimas :
    Tauta nepanikuojam kam skirta tas mirsta . Ar koronas ar tam ligos,senatves mirtis zmogui skirta. Jaunu kol kas dar nesigirdi mirciu. Tad neperdekim . Reikia saugotis, higienos laikytis. Bet nedarom haosu, nepanikuojam ,.Atejo ir praais.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas