Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergės neuždarė, tačiau rajone jau 19 užsikrėtimo koronavirusu atvejų

Ketvirtadienį, 10 valandą, nuotoliniu būdu vyko planuotas rajono Tarybos posėdis. Rytą sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai išsakius minčių, kad Ukmergė gali būti uždaryta, nes yra „koronaviruso židinys“, Tarybos nariai nutarė susisiekti ir vakare – kai paaiškės Vyriausybės sprendimas.

Po pietų COVID-19 valdymo komitetas pranešė, kad posėdyje nutarta kol kas miesto neuždaryti ir netaikyti asmenų judėjimo apribojimų. Tačiau ukmergiškių prašoma susilaikyti nuo visų nebūtinų kelionių ir judėjimo po miestą. Kitų miestų gyventojai taip pat raginami susilaikyti nuo nebūtinų vizitų į Ukmergę.

17 valandą organizuotas dar vienas rajono Tarybos posėdis. Diskusijose dalyvavo ir Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka.

Posėdžio metu buvo pateikta naujausia informacija – rajone oficialiai patvirtinti 19 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, iš jų – 8 medikai.

R. Civilka paaiškino, jog Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientai paskirstyti po vieną palatose visuose ligoninės skyriuose.

Anot vyr. gydytojo, iki šiolei dirbo tik vienas gydytojas, šiandien rytą jam baigus darbą ir saviizoliavus, buvo kreiptasi į Santaros klinikas, dėl darbuotojų trūkumo. Buvo pažadėta, kad jau šį vakarą atvyks gydytojas iš Vilniaus Lazdynų ligoninės, taip pat bus sulaukta ir kitų budinčių gydytojų. Pradės grįžti ir mūsų ligoninės gydytojai, kuriems baigsis saviizoliacijos terminas.

Pirmadienį turėtų pradėti veikti mobilioji stotelė, kurioje bus testuojami žmonės dėl koronaviruso. Planuojama, kad ji bus prie ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus.

Šiuo metu saviizolicijoje yra 12 asmenų, iš jų keturi – Veprių stovykloje, kiti – savo namuose, atskirai nuo šeimos narių. Jų adresai žinomi, iki šiol nusiskundimų, kad jie nesilaiko reikalavimų,  nebuvo.

Į savivaldybę turi atvykti vienas asmuo, kurį reikės izoliuoti.

Bus imtasi papildomų priemonių kontroliuoti, kaip laikomasi karantino reikalavimų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vijal :
    O kas mąsto apie tuos žmones kurie prižiūri ligonius ?20 pacientų vienai slaugei, 20 atskirų palatų...visus apibėk, apžiūrėk, ir dar bijok apsikrėst...juk psichologiškai tai yra sunku...o kur dar fiziškai? bet eina žmogiukai dirba....o už tai net ačiū nieks nepasakys😏ir algos didesnės negaus...juk reikia🤔liepė valdžia ir reik...o jei apsikrės tai ne valdžios kaltė bus...ras kas kaltas ir kodėl😏
  • sd :
    o kiek dar vaiksto nepatikrintu?
  • Mikutis :
    Kaip su slaugos zmogeliais? Kur tyrimų rezultatai?
  • To stovyklai :
    O kur vienas dingo?
  • stovykla :
    2020-03-27 data stovykloje saviizoliacijoje yra 3 asmenys.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas