Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Supažindino su situacija rajone dėl koronaviruso

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Ketvirtadienį nuotoliniu būdu vykusiame rajono Tarybos posėdyje buvo pateikta informacija dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo ir vykdomų prevencinių priemonių Ukmergės rajono savivaldybėje.

Ekstremalių situacijų operacijų vadovė Gitana Čepienė informavo, kad kovo 26-osios duomenimis, Ukmergėje buvo patvirtinta 17 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, tarp jų – 8 medikai. Ligoninės palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje  buvo penkios  mirtys: vienu atveju patvirtinta, kad asmuo mirė nuo koronaviruso, du testai buvo neigiami, dar dėl dviejų mirusiųjų laukiama atsakymų.

Šiuo metu ligoninėje veikia tik vienas – Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius. Čia gydomi 97 žmonės, pamainoje dirba 31skyriaus darbuotojas.

Ekstremalių situacijų operacijų vadovė teigė, kad trečiadienį gauta 330 terpių koronaviruso tyrimui. Tą pačią dieną buvo paimti visų Slaugos skyriaus ligonių ir tądien dirbusių 14 darbuotojų mėginiai, kurie išvežti į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją.  Anot G. Čepienės, atsakymai bus žinomi arba ketvirtadienio vakare, ar penktadienio rytą.

„Esame užsakę greitųjų testų, skirtų greitosios medicinos pagalbos, poliklinikos, policijos, socialinių darbuotojų testavimui. Deja, jų dar negavome, pristatymas įstrigęs“, – konstatatvo G. Čepienė.

Ji pridūrė, kad poliklinikos darbo laikas pratęstas iki 20 valandos, iki 7 valandos ryto konsultacijas teikia budintis šeimos gydytojas.

Apie tai, kaip dirba gydymo įstaigos, informacija pateikiama jų internetinėse svetainėse, taip pat savivaldybės tinklapyje.

Posėdžio metu rajono vadovai teigė, kad dėl esamos situacijos nuolat yra palaikomas ryšys su ministerijomis, Vyriausybe. Po pietų turėtų paaiškėti, kokie sprendimai bus priimti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas