Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Vykstate tirtis dėl COVID-19? Atmintinė, ką pasiimti į ligoninę

Pacientų srautai į Lietuvos ligoninių priėmimo skyrius dėl koronaviruso pandemijos labai padidėjo, o tyrimo dėl COVID-19 infekcijos atsakymo gali tekti laukti net iki paros. Pacientus, kuriems įtariama COVID-19 infekcija, priima penkios Lietuvos ligoninės. Viena jų – Vilniaus universiteto ligoninė (VUL) Santaros klinikos. Jos atstovė Gitana Letukienė paaiškino, ką reikia žinoti važiuojant tirtis dėl COVID-19 infekcijos.

Pacientai, kuriems įtariamas COVID-19, į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą dažniausiai atvežami greitosios medicinos pagalbos automobiliais. Čia pacientas priimamas atskiroje dalyje, skirtoje tik COVID-19 infekcija užsikrėtusiems ar dėl jos tiriamiems pacientams. Naujai atvykusiam pacientui uždedama medicininė kaukė, užvedama ambulatorinė kortelė, jis palydimas iki atskiros palatos, kur paimamas mėginys koronaviruso ištyrimui.

Įvertinami ir bendri asmens gyvybiniai rodikliai, teikiama būtina pagalba, kol laukiama tyrimo atsakymo. Pastarojo laukti gali tekti iki 12 val., kartais – net iki paros. Jeigu infekcija nepatvirtinta, žmogus išleidžiamas namo, pateikus rekomendacijas dėl tolimesnių veiksmų. Pasitvirtinus – hospitalizuojamas gydymui. Pacientai, tiriami dėl koronaviruso, laukia specialiai įrengtuose laukiamuosiuose, kai kurie, jei būna vietų, patalpinami palatose.

Atvykusiems tirtis dėl COVID-19 infekcijos gali tekti ilgai laukti, todėl jiems rekomenduojama kai ką pasiimti iš namų. Medikai prašo nesivežti greitai gendančio maisto, o pasirūpinti užkandžiais. Laukiantieji nuolat gauna vandens, tačiau gali atsivežti ir savo. Patariama atvykti nevaržančiais drabužiais. Kad laikas neprailgtų, reikėtų pasiimti knygą, žurnalą, planšetinį kompiuterį, telefoną, įkroviklius. Vertėtų nepamiršti ir reikalingų vaistų. Sergantys gretutinėmis ligomis turėtų pasirūpinti ir būtiniausiais vaistais, informuoti apie tai medikus, jeigu juos tektų derinti su kitais skiriamais vaistais. Reikalingos ir higienos priemonės. Patalpose, kuriose tyrimo rezultato laukia galimai koronavirusu užsikrėtę žmonės, yra atskira tualeto patalpa, tualetinio popieriaus, muilo. Rekomenduojama pasiimti kitų reikalingų higienos priemonių.

Artimieji gali taip pat perduoti daiktus laukiančiajam COVID-19 tyrimo atsakymo, daiktai perduodami per medicinos personalą. VUL Santaros klinikų atstovė G. Letukienė prašo pasitikėti medicinos personalu ir suprasti, kad šiuo metu pacientų srautas yra labai padidėjęs.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Gerai,nuveza su greitosios pagalbos automobiliu ir palieka. Nustato,kad zmogus sveikas - ir ka? Paleidzia namo? O kuo zmogui namo grizti kai viesasis tarpmiestinis transportas nebevaziuoja ir nera kam atvaziuoti paimti. Parke ant suoliuko gyventi iki karantino pabaigos? Kodel viruso meginio negali paimti greitosios pagalbos medikai,regionuose kur nera mobiliu viruso nustatymo punktu? Megini paprasciau vezti nei zmogu,juolab,kad vienu metu galima kelis ar keliolika meginiu surinkti ir nuvezti,paliekant pacientus namie saviizoliacijoje ir jau gavus teigiama atsakyma nuvezti tik jau tikrai serganti i santaros klinikas. Kodel viskas daroma pro kita gala? Del vieno itartino paciento greitosios automobilis minimum 2 valandas uztrunka kelyje,kai per ta pati laika galetu nuvezti 10-20 ar daugiau keliu kitu ekipazu surinktu viruso meginiu o zmones atsakymo galetu laukti namie. Viskas ko reikia tai tikamos apsaugos medikams ir apmokyti paimti viruso megini ir reagentu tyrimams.
  • Lina :
    Reike statyti punk ta Patikros
  • Aš :
    Suprantu, kad tokiom sąlygom vežamas ir laukiantis atsakymo pacientas jei ir neserga, tai užsikrėsti med.įstaigoje turi turbūt 100% tikimybę..

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas