Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Apie gyvūnų transportavimą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), atsižvelgdama į nuolat besikeičiančią epidemiologinę koronaviruso COVID-19 situaciją Europos Sąjungoje (ES) ir kaimyninėse valstybėse, ragina ūkinių gyvūnų pervežėjus ir organizatorius dar atsakingiau įvertinti kelionės maršrutus ir keliones planuoti tik įsitikinus, jog jų metu bus įmanoma užtikrinti tinkamą gyvūnų apsaugą ir gerovę.

Nors šiuo metu nėra uždrausta vežti ūkinius gyvūnus iš Lietuvos į kitas šalis, tačiau VMVT specialistai nuolat gauna informacijos apie sunkumus krovininiams automobiliams kirsti tam tikrų valstybių sienas, net ir tuomet, kai gyvus gyvūnus vežančios transporto priemonės sienų kirtimo punktuose yra tikrinamos pirmiausia.

VMVT informuoja, kad šiuo metu turimais duomenimis, norint kirsti Lenkijos, Bulgarijos ar Slovėnijos sienas, apribojimų vežti gyvus gyvūnus nėra, tačiau patikrų procedūros šių šalių sienų kirtimo punktuose gali užtrukti vidutiniškai nuo 12 iki 24 valandų.

Vengrijos atsakinga institucija informavo, kad šalyje laikinai yra draudžiama iškrauti vežamus gyvūnus 24 val. poilsiui, kaip to reikalauja ES teisės aktai. Todėl šią informaciją svarbu įvertinti, planuojant gyvūnų kelionės maršrutą per Vengriją.

Kroatijos ir Rumunijos atsakingos institucijos informavo, jog gyvų gyvūnų vežimui jokių apribojimų šių šalių pasienio punktuose nėra. Tačiau į Kroatiją įvažiuoti gyvūnų siuntas lydintys asmenys ir vairuotojai, atvykstantys iš didelės rizikos šalių, gali tik pagal specialią šios šalies nustatytą tvarką, be to, jie bus įvertinti dėl koronaviruso COVID-19 simptomų. Kertant Rumunijos sienas, gyvūnų siuntas lydintys asmenys ir vairuotojai yra privalomai tikrinami dėl koronaviruso COVID-19 simptomų ir turi įrodyti, jog yra aprūpinti apsaugos priemonėmis (dezinfekavimo skysčiu, veido kaukėmis, vienkartinėmis pirštinėmis ir kt.). Dėl to perspėjama, kad patikros kertant šių valstybių sienas taip pat gali užtrukti ilgesnį laiką.

VMVT atkreipia dėmesį, kad pateikta informacija yra susijusi tik su vidinių ES šalių narių sienų kirtimu. Kertant ES išorės sienas su ne ES valstybėmis tiek reikalavimai, tiek ir patikrų laikas taip pat gali skirtis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas