Posėdžio dalyviai bendravo virtualiai.

Aktualijos, Naujausi

Karantino metu mieste ir užmiestyje autobusais bus vežama nemokamai

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Penktadienį sušauktas neeilinis Savivaldybės tarybos posėdis. Buvo pateiktas vienas sprendimo projektas „Dėl nemokamo keleivių vežimo UAB „Ukmergės autobusų parkas“ vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais“. Posėdis pirmą kartą istorijoje vyko nuotoliniu būdu elektroninių ryšių priemonėmis.

Todėl prieš jam prasidedant rajono meras Rolandas Janickas paaiškino, kaip Tarybos nariams registruotis, kokia tvarka pasisakyti ir balsuoti.

Sprendimo projekte buvo rašoma: „Nustatyti, kad visi keleiviai visais uždarosios akcinės bendrovės „Ukmergės autobusų parkas“ vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais karantino režimo laikotarpiu vežami nemokamai“.

Taip pat siūlyta nustatyti, kad UAB „Ukmergės autobusų parkas“ nuostoliai, susidarę dėl šio sprendimo, būtų kompensuojami iš Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto lėšų teisės aktų nustatyta tvarka.

Posėdžio metu R. Janickas sakė, jog miesto ir priemiesčio autobusuose keleiviai už bilietus moka grynaisiais pinigais, kadangi savivaldybės transporto įmonėje nėra galimybės atsiskaityti kortelėmis ar elektroniniu būdu. Tai yra didelė rizika vairuotojams. „Atsižvelgiant į kitų rajonų patirtį ir priimtus sprendimus nerinkti mokesčių už važiavimą, taip pat ir į tai, kad vaikams nelankant ugdymo įstaigų bei dėl koronaviruso užsikrėtimo pavojaus sumažėjus važiuojančių gyventojų, geriau priimti sprendimą kompensuoti įmonei nuostolius, negu didinti riziką ir vairuotojams, ir keleiviams“, – kalbėjo meras.

UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktorius Alfonsas Prabišas informavo, kad sumenkus keleivių srautui, gaunama labai mažai pajamų. Anot vadovo, paskelbus šalyje karantiną, pirmadienį miesto autobusuose per dvi pamainas už bilietus gauta 290 eurų, antradienį – 240 Eur, trečiadienį – 215 Eur, ketvirtadienį – 190 eurų. Priemiestiniuose autobusuose per visą maršrutą surenkama nuo 30 iki 50 eurų.

Iš posėdyje dalyvavusių 22 Tarybos narių 19 balsavo už sprendimo projektą, vienas buvo prieš ir vienas – susilaikė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ponai :
    Atsaukit didziuju mūsų fabrikų darvą,tiksi bomba ir dar vienas didelis sprogimas viruso,kaip jųs taip galit,mes nesaugūs ir jaučiam baimę,dideliame sraute žmonių
  • AP dirba nuostolingai :
    Tad nepriklausomai važiuos keleiviai ar ne - pinigus isisavins....
  • Negerai :
    Nuimti reikua visiškai transporta,nereik jo nors pira savaičių,dėl vairuotojų sveikatos nebijot?
  • Aha :
    Tai bent jau autobusu grafikus paskelbkit ar duokit kokia nuoroda kur paziureti. Ar isivaizduojat,kad Ukmerges miesto ir rajono gyventojai ekstrasensai,zino del karantino apkarpytus tvarkarascius.??? Neduok tu dieve tokia durniu valdzia ir dar ekstremaliu momentu. Pasako A bet nepasako B. Ar nori,kad minia pensiniku neturinciu savo transporto po keluas valandas lauktu mistinio autobuso???
  • Antanas :
    Nereikia mums jokių autobusų. Nei mokamų nei nemokamų. Kur dabar su jais važiuot? Uomergės miestą galima pėsčiomis per valandėlę pereit. O rajono gyventojams nėra didelio reikalo važinėtis. Paleiskite vargšus vairuotojus atostogų. Nes be reikalo tuose autobusuose rizikuoja savo sveikata.
  • Art :
    Uzdrausti reikia ,o Ukmergej skatina vazineti
  • Kazkoks :
    Nesusipratimas......
  • BOMBERIS :
    Kai gyventojai raginami kuo mažiau naudotis visuomeniniu transportu, mūsų rajono valdžia daro jį nemokamu. Proto bokštai.
  • As :
    Miestai kovoja dėl visuotinio transporto....čia pas mus skatina. Logika Ukmergės

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas